Makkos Balázs
Makkos Balázs
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Email íráshoz kattintson ide

Ha az Agisys Kft-vel szabályoz, kevésbé kopik a fűrészszalagja...

Nagyon sok féle fémmegmunkálás létezik. A legtöbbnél az ideális megmunkáláshoz elengedhetetlen a forgácsolási sebesség pontos beállítása, ahhoz hogy a megfelelő felületi minőséget hozzuk létre és a forgácsoló szerszám élettartalmát optimalizáljuk. Nem kivétel ez alól a fémdarabolás, fűrészelés sem, ahol a különböző anyagvastagságnak, anyagminőségnek megfelelően a forgácsolási sebességet változtatni kell.

agisys-fureszszalag

Egyik partnerünknél, ahol elég nagy volumenben foglalkoznak acél gerendák darabolásával, szalagfűrész géppel, megnövekedett a fűrészszalag felhasználás mennyisége. Gyanújukat, hogy a probléma megoldása a hajtás rendszerben keresendő, helyszíni felmérés után megerősítettük. A fűrészgép meghajtását 5,5kw villanymotor végezte variátortárcsás csigahajtómű kombinációjával. Az évek során a folyamatos dörzskapcsolat miatt a variátortárcsák megkoptak és így a megmunkálási sebességet nem lehetett pontosan beállítani.
A hajtás modernizálására komplett hajtás szabályzást javasoltunk, azaz kúpkerekes hajtóműves motort, frekvencia szabályzással. Ezen felül a vevő extra kérése volt, hogy a mindenkori szalagsebességet is szeretné tudni, amelyet plusz érzékelő és kijelző panellel oldottunk meg. Ezzel a komplex szabályozással biztosítottuk, hogy a fűrészszalag sebessége mindig a technológiának megfelelő legyen.
A megfelelő sebesség növeli a szerszám élettartamát, kevesebb szerszám csere szükséges, emiatt a leállási idők is minimalizálódnak. A cég megrendelte a javasolt rendszert és kompletten kérte, kivitelezéssel együtt, azaz a frekvenciaváltó beépítését és az elektromos bekötéseket, próbajáratást a helyszínen Agisys Kft szakemberei végezték el.
A beruházás költsége egy új variátor árához képest jelentős, de az üzemnek néhány hónap alatt megtérült a beruházás költsége, hiszen 20%-kal csökkent a fűrészszalag felhasználásuk. Ugyancsak ezt bizonyítja, hogy 3 hónappal később a második gépüket is átalakítatták erre a korszerű frekvenciaszabályzásos rendszerre.
Gondolja végig, vajon az Ön hajtástechnikai rendszere hatékonyan működik? Abban az esetben, ha kétsége van, keresse meg területi képviselőinket, hogy felülvizsgálják hajtásait!

Szabó Attila
gépészmérnök, üzletkötő

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Robbanásbiztos villanymotorok

Robbanásbiztos villanymotorok

Bizonyos iparágakban, mint a vegyipar, olajfinomítók, bányák, gabonasilók, a nem megfelelő villanymotorok használata robbanást okozhat. Ezért kiemelten fontos a robbanásbiztos villanymotorok használata ezeken a területeken. A robbanásveszélyes gázok, folyadékok vagy porok jelenléte fokozott kockázatot jelent, és a nem megfelelően kiválasztott motor súlyos robbanást és katasztrófát okozhat.

Az IBC keverők bemutatása

Az IBC keverők bemutatása

Az IBC tartályok kényelmes és hatékony tárolási megoldást nyújtanak folyadékok és fél-szilárd anyagok széles skálájának. Azonban a tartalom homogenitása és minősége idővel romolhat, ha nem keverik megfelelően. Itt jönnek képbe az IBC keverők, amelyek igazi termelékenység növelő eszközökké válhatnak.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020