EnglishEnglish
Makkos Balázs
Boross Zoltán
üzletkötő, villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Boross Zoltán

Boross Zoltán

üzletkötő, villamosmérnök

+36 20 361 6783
Email íráshoz kattintson ide

Mit érdemes tudni a Dahlander motor megrendelése előtt?

Ügyfeleink gyakran keresnek meg minket azzal a problémával, hogy Dahlander motorra lenne szükségük a lehető leggyorsabban. Mivel a Dahlander motorok kialakításának lehetősége szinte korlátlan, ezért ilyen motorokat nem raktározunk, hanem egyedi igények alapján gyártatjuk azokat.

Amit érdemes tudni a Dahlander motor megrendelése előtt, hogy a Dahlander kapcsolás egy speciális tekercselési mód, amikor az állórészen található tekercselés két félből áll. A két fél tekercselés elemeit sorba illetve párhuzamosan kötve a pólusszám 1:2 arányban átkapcsolható. Az állórészben levő két fél tekercs minden üzemmódban használatban van. A kapcsolás (és az ahhoz szükséges tekercselés) többféleképpen megvalósítható.

Az alacsony fordulaton Δ és magas fordulaton YY kapcsolású motor alkalmas a különböző üzemmódokban közel állandó nyomatékot leadni, valamit alkalmas Y/Δ indításra, amennyiben az ehhez szükséges tekercsvégek ki vannak vezetve.

Dahlander motor állandó nyomaték

Az Y/YY tekercselések a fordulatszám függvényében növekvő nyomatékú terhelések (szivattyúk, ventilátorok) kiszolgálására alkalmasak.

Dahlander motor négyzetes nyomaték

Amennyiben Dahlander motorra van szüksége, meg kell adni a két sebességet (vagy a póluspár számot), a két sebességhez tartozó teljesítményt, valamint a nyomaték igény jellegét (a nyomaték állandó vagy növekvő legyen). Természetesen, mint minden motornál itt is tisztázni szükséges a beépítési módot, hiszen a motor lehet talpas (B3), kisperemes (B14), nagyperemes (B5) vagy ezek kombinációi, vagyis peremes és talpas (B34; B35).

Egyedi Dahlander motorok gyártási határideje az Agisys Kft. gyakorlatában általában 10-14 nap. Amennyiben Dahlander motorra van szüksége, forduljon bizalommal munkatársainkhoz.

Tengelits István
okl. villamosmérnök

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Ki mit tud?

Ki mit tud?

A költői kérdés a hajtómű szállítók készségeire utal, bár nem is annyira költői mert cikkünkben válaszolunk a kérdésre!

Mire jó a visszafutásgátló?

Mire jó a visszafutásgátló?

Több alkalmazási területen is hasznos lehet egy visszafutásgátló beépítése, de mégis miben lenne segítségünkre?

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!