EnglishEnglish
Makkos Balázs
Boross Zoltán
üzletkötő, villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Boross Zoltán

Boross Zoltán

üzletkötő, villamosmérnök

+36 20 361 6783
Email íráshoz kattintson ide

Gondolt már arra mennyit takarít meg azzal, ha lágyindítású motorokat használ?

Az eszközeinket alkalmazók visszajelzései is hűen alátámasztják az általunk már többször említett tényt, miszerint, ha egy rendszerben az elektromos motorokat egy félvezető alapú indító eszközzel látjuk el, akkor jelentős élettartalom növekedést érhetünk el a villanyomtoroknál.

De a lágyindítás előnyei közt ez csak egy a sok egyéb hasznos és gazdaságilag nem elhanyagolható előnyök között, hiszen a lágyindítás alkalmazásával az erőátviteli rendszerei is jóval kisebb terhelésnek lesznek kitéve, a kuplungok élettartama is jelentősen megnő és minden más rögzítő és tartóelem is jóval kisebb, hirtelen ütésszerű terhelésektől mentesen tud üzemelni.

Illetve fontos megemlíteni, hogy a frekvenciaváltók és lágyindítók alkalmazásával az elektromos hálózat lökésszerű terhelése is megszűnik, ami biztonságosabbá és stabilabbá teszi az üzemek működésétt. Az általunk forgalmazott lágyindítók a legmodernebb félvezető technikával készült eszközök, amelyek beállítását, konfigurálását személyi számítógépén keresztül is kényelmesen elvégezheti. 

Motor indítás, ahol nincs szükség sebesség szabályozásra

Ezek a több funkciós modern félvezető technológiával működő vezérlő eszközök megkönnyítik a motorok sebesség szabályzását, csökkentve a villamos hálózat és mechanikus alkatrészek terhelését. De mi a helyzet azokkal az esetekkel mikor nincs szükség fordulatszám szabályozásra mégis szeretnénk a villanymotorokat a lehető legkevesebb igénybevételnek kitenni indítások alkalmával.Ilyen vezérlési helyzetekre ajánljuk a lágyindítókat. Ezek az eszközök csakúgy, mint a frekvenciaváltók folyamatosan fejlődnek és vonzó funkciókkal bővülnek. A mai kor lágyindítói már nem csak indításkor keletkező áram csúcsok letörésére alkalmasak, hanem pontosan konfigurálhatóak a villamos paraméterek az indítás ideje alatt. A legfejlettebb típusok esetében a következő vezérlési módok elérhetőek:

  • Áram korlátozás,
  • Áram rámpa,
  • Feszültség rámpa,
  • Nyomaték vezérlés,
  • Szivattyú vezérlés.


Ezek az indítási módok között megtalálhatók Kick start (nagy nyomatékú) indítás, szivattyúk esetében kalapács hatást és nagy nyomás különbségek kialakulását (kavitáció) megakadályozó funkciók.

Az indítást követően bypass rendszer segítségével az indítás végző félvezetők (SCR) az üzemi áram útjából kikerülnek.

Fejlett motor felügyeleti, hiba rögzítő rendszerrel, valamint iparban használatos BUS kommunikációkkal vértezhető fel az eszköz. Karbantartások megkönnyítése végett JOG (csökkentett frekvenciával hajtás) funkció is megtalálható a legfejlettebb típusokban. 

Keresse szakértő kollégáinkat, akik segítségére lesznek az Önnek legmegfelelőbb eszköz kiválasztásában!

Amennyiben Önnek is fontos a stabil, biztonságos üzemelés, akkor a legjobb választás az Agisys. 

Kapcsolat

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Miért érdemes Bonfiglioli VF csigahajtóművet használni?

Miért érdemes Bonfiglioli VF csigahajtóművet használni?

Cikkünkben bemutatjuk a csigahajtóművek előnyeit és kitérünk arra, hogy milyen kiemelkedő előnyöket nyújt számunkra a Bonfiglioli VF csigahajtóműcsalád. 

Miért használj inkább lapos hajtóművet a kúpkerekes hajtómű helyett?

Miért használj inkább lapos hajtóművet a kúpkerekes hajtómű helyett?

Sokféle hajtómű típust ismerünk és talán hozzá is szoktunk ahhoz, hogy egy gyárilag beépített típust kizárólag ugyanolyan fajtájúra cserélünk, ha az meghibásodott. Most azonban szeretnénk megismertetni Önnel a lapos hajtóművek előnyeit és a bennük rejlő lehetőségeket.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!