Makkos Balázs
Boross Zoltán
üzletkötő, villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Boross Zoltán

Boross Zoltán

üzletkötő, villamosmérnök

+36 20 361 6783
Email íráshoz kattintson ide

Bonfiglioli és a U2

agisys_u2.jpgA U2 zenekar 2009-es „U2 360°-Tour 2009" elnevezésű világkörüli turnéjára a Bonfiglioli motoros hajtóműveit használta a zenekar feletti kivetítők emelésére és süllyesztésére, aminek súlya több mint 50 tonna.

A Bonfiglioli hajtásokat és a vezérlési rendszert a brit Kinesys automatizálási szakértői tervezték és kivitelezték. A hatalmas szerkezet a közönség feje fölött átnyúlva mozog, és az élő képeket egy 360 °-os képernyőre vetíti ki.

A kivetítő középen egy hatalmas 4-lábú szerkezetben foglal helyet a színpad felett, amely lehetővé teszi, hogy a közönségnek nagyszerű látványt nyújtson minden szögből és kiváló surround hangzást biztosítson minden irányba.

A képernyők le- és felfelé mozog a 8 darab 7,5 tonnás csörlő segítségével. Minden egyes emelőszerkezetet a Bonfiglioli HDP sorozatú hajtóműve és egy 37kW-os villanymotor hajt fordulatszám szabályozással.
Ezek a hajtóművek képesek a hatalmas szerkezetet akár fél métert mozgatni másodpercenként. Ebben az esetben azonban mindössze 5 perc alatt 2 m-es nagyon lassú, egyenletes és összehangolt mozgásra volt szükség.

agisys_u2_2.jpgMivel ez egy kiszolgáló- és egyben látványtechnikai elem így a nagyon csendes működés elengedhetetlen. Természetesen a Bonfiglioli HDP hajtóművei képesek ennek megfelelni. A Bonfiglioli HDP hajtóművei képesek voltak a szerkezetbe észrevétlenül beleolvadni így minimalizálva annak tömegét, mivel szerkezet súlya is egy nagyon fontos tényező volt. Egy emelőmű teljes súlya 2,5 tonna, ebből maga hajtás közel 1 tonna. A 37kW-os villanymotorok "színházi" kettős fékkel és kézi fékoldókarral rendelkeznek a biztonságtechnikai előírások miatt.

A Bonfiglioli ismét bizonyította, hogy hajtóművei az ügyfelek szigorú követelményeinek is képes megfelelni, versenyképes árakon, a széles termékkínálatából.

2009-ben 44 állomással koncertezett nagy sikerrel a U2 Barcelonától Zágrábon keresztül Vancouverig.

2010-ben sem állnak meg a „U2 360°-Tour” Salt Lake City-ben kezdenek és Bécsen át Rómáig lépnek fel összesen 38 helyszínen.

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Hogyan válasszunk villanymotort?

Hogyan válasszunk villanymotort?

Szeretnénk legújabb cikkünkben a megfelelő villanymotor kiválasztásához segítséget nyújtani. Bízunk benne hozzá tudunk járulni a tökéletes választáshoz cikkünk segítségével.

Változó frekvenciájú meghajtás

Változó frekvenciájú meghajtás

Ezzel a cikkünkkel szeretnénk segítséget nyújtani a tökéletes frekvenciaváltó kiválasztásához. Először is beszéljünk arról mi is a frekvenciaváltó, hogyan nevezik még és mire alkalmazható.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020