Makkos Balázs
Makkos Balázs
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Email íráshoz kattintson ide

A legnépszerűbb ipari hajtóművek és alkalmazási területeik

A hajtóműveket nagyon széles körben használják a legkülönfélébb iparágakban. Jellemzően azt a célt szolgálják, hogy a mechanikai energiát valamilyen kimeneti eszköz számára továbbítsák, miközben módosítják a fordulatszámot, a nyomatékot és átalakítják az energiát egy a termelés szempontjából hasznos formába. 

A különféle ipari igényekhez igazodva rengeteg hajtóműtípus létezik. Az Agisys kínálatában is többféle változat közül választhatjuk ki a vállalkozásunk számára leginkább megfelelő típust, méghozzá villanymotorok és inverterek és egyéb kiegészítők társaságában.

Mivel gyakori kérdés, hogy a népszerű ipari hajtóműveket milyen területeken lehet alkalmazni, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló típusokat, kiemelve a hozzájuk kapcsolódó leggyakoribb alkalmazási körülményeket.

Homlokkerekes hajtóművek

A homlokkerekes hajtóművek lényege, hogy a hagyományos típusokhoz képest sokkal jobban optimalizált terhelés és áttételi arány jellemzi őket. Emiatt gyakran kerülnek könnyed alkalmazásba, általánosságban sok helyen megállják a helyüket, így nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb hajtóműtípus a piacon.

 

Kúpkerekes hajtómű

A kúpkerekes hajtóművek valójában szöghajtások, melyek kúp alakzattal rendelkeznek. Ívelt fogazás jellemzi őket, amik a kúp alakú felületen helyezkednek el. Elsődleges feladatuk, hogy biztosítsák a forgó mozgást a nem párhuzamos tengelyek között. A leggyakrabban kőbányákban, szállítószalagok hajtására alkalmazzák őket.

 

Csigahajtómű

A csigahajtóművek elsődlegesen olyankor ideálisak, amikor a hajtásnak nagy igénybevételt kell elviselnie. Hatékonyságukat leginkább egyedi kialakításuknak köszönhetik, hiszen a hajtóművek egy nagy csigakerékre épülnek fel, ami összeköttetésben van a hajtótengelyen lévő csigával, ezért egyfajta csavarszerű mozgást végezve hatalmas teljesítmény leadására képesek. Különösen gyakran alkalmazzák őket olyan nehézipari környezetben, ahol vegyszerekkel, műtrágyával vagy ásványi anyagokkal dolgoznak.

 

Bolygókerekes hajtómű

A bolygókerekes hajtóművek leginkább tartósságukról, pontosságukról, precíz alkalmazhatóságukról ismertek. Ipari típusaik jellemzően alacsony fordulatszám igény és nagy nyomatékigény esetén kerülnek előtérbe. Ezek a hajtóművek rendkívül széles áttételi tartományt képesek lefedni, így sokféle területen alkalmazhatóak. Legyen szó robotokról, bányászati alkalmazásokról, csomagológépekről, kerékhajtásokról vagy akár az élelmiszeriparról, ezek a hajtóművek mindenhol hatékonyan megállják a helyüket.

Kérdése van? 

Szeretne hajtóművet vásárolni, de nem tudja, hogy pontosan melyik típusra van szüksége az adott feladat elvégzéséhez? Keressen minket bizalommal, tapasztalt kollégáink segítenek a választásban!

 

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Bonfiglioli W sorozatú csigahajtóművek: A kis hajtások megbízható megoldásai

Bonfiglioli W sorozatú csigahajtóművek: A kis hajtások megbízható megoldásai

Fedezze fel az Agisys Kft. által kínált Bonfiglioli W sorozatú csigahajtóműveket, amelyek kiváló minőséget és megbízhatóságot kínálnak a kis hajtások területén. Ezek a hajtóművek kiemelkedő ár-érték aránnyal rendelkeznek, és széleskörű alkalmazhatóságot biztosítanak változatos terhelhetőségekkel és áttételekkel. További információkért kattintson, és fedezze fel, hogyan segíthetnek ezek a hajtóművek vállalkozásának hatékonyságának növelésében.

Az év végi költségkeret okos befektetése: Miért érdemes most új villanymotorba fektetni?

Az év végi költségkeret okos befektetése: Miért érdemes most új villanymotorba fektetni?

Még mindig maradt elkölthető költségkeret az év végi büdzsédben, de nem tudja, hogyan hasznosítsa a legjobban? Most mutatunk egy megoldást, amely hosszú távon megtérül és segít vállalatának a fenntarthatóság és hatékonyság útján.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020