Makkos Balázs
Császár Péter
üzletkötő, okl. gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Császár Péter

Császár Péter

üzletkötő, okl. gépészmérnök

+36 20 583 9003
Email íráshoz kattintson ide

6 hónapos megtérülés IE3 - IE4 – IE5 motorokkal?

Így takaríthatunk meg pénzt prémium kategóriás villanymotorral, ha túl magasak az energiaárak! 

Igencsak nehéz időszak előtt állnak Magyarországon azok az üzemek, ahol már eddig is problémát okoztak az energiaárak. A folyamatos drágulás miatt mindenhol megpróbálnak spórolni, csakhogy ez villanymotorok használatakor egyáltalán nem könnyű feladat.

Azonban az alábbiakban bebizonyítjuk, hogy nem is lehetetlen, hiszen egy kis odafigyeléssel, illetve akár már rövid távon megtérülő beruházással a jövőre nézve rengeteget tehetünk azért, hogy gyártósoraink és üzemünk kizöldüljenek, kevesebb energiát használjanak, jelnetős költség megtakarítás elérésével.

Azt tudta-e hogy, a villanymotorok 20 éves élettartamára vetített összköltségéből 5% a beszerzés és karbantartás költsége és 95% az energia költsége! A nemzetközi gyakorlat Total Cost Ownership (TCO) néven ismeri a termék élettartamára vetített költséggazdálkodást ebben a motor szállító partnerünk WEG és az Agisys kft is elkötelezett.

Mivel több mint 25 éves szakmai tapasztalat áll mögöttünk, pontosan tudjuk, hogy egy prémium kategóriájú gyártó (pl WEG) prémium hatásfokú (IE3), netán szuper prémium hatásfokú (IE4) motorja alkalmazásával a beruházás költsége számíthatóan megtérül!

A  jól megválasztott villanymotorral a megtérülés idejét jelentősen csökkenthetjük, bizonyos hajtásoknál inverter  alkalmazásával, a változó terheléshez illeszthetjük a hajtásrendszer áram fogyasztását, így a fogyasztás tovább csökkenthető.

Lényeges tudni, hogy pontosan mire figyeljünk! 

Az üzemi szintű spórolásnak két módja van:

  1. Hatásfokának javítása prémium (IE3), szuper prémium (IE4) villanymotorok alkalmazásával.
  2. Kiegészítő frekvenciaváltó beépítése

 

A legegyszerűbb megoldás a prémium hatásfokú (IE3-IE4) villanymotorok alkalmazása!

A legtöbb üzemről elmondható, hogy bármilyen gyártósori vagy egyéb tevékenységről is legyen szó, ha villanymotorok kerültek alkalmazásra, akkor azok éves szinten biztosan több ezer órán át üzemelnek, ami óriási kiadás, ha az energiaárakat vesszük figyelembe.

Ezért érdemes figyelembe venni ilyenkor a hatékonyságot, hiszen egy nagyobb hatásfokú villanymotor beüzemelése ugyan extra kiadást jelent, de a prémium (IE3) vagy szuper prémium (IE4) hatásfokú motor alkalmazásával jelentős energiamegtakarítást érhetünk el!

Az energia megtakarítás nyereség, ami fedezi a motor vásárlás költségét, azaz akár 6 hónap megtérülés is lehetséges. 

A tényleges megtérülési számításban segítünk, ehhez az alábbi adatokat szíveskedjenek megküldeni:

  1. Teljesítmény
  2. Napi üzemórák és évi munkanapok száma
  3. Jelenleg alkalmazott motor hatásfoka /adattáblán található/
  4. Újra tekercselések száma
  5. Energia költség (FT/kW)

 

A mai és jövőbeni energia árakon a várható megtérülés egyre rövidebb lesz, akár néhány hónap alatt a beruházás teljesen megtérülhet. A kisebb energiafelhasználás nemcsak a villanyszámlán lesz észrevehető, hanem a vállalat CO2 kibocsátását is mérsékelhetjük ilyen formában, ami manapság legalább akkora presztízsérték, mint a jó minőségű gyártóberendezések.

 

Kérdése van?

Szeretne többet megtudni a villanymotorokhoz kapcsolódó takarékoskodásról? Szívesen csökkentené üzemi költségeit? Amennyiben kérdése van, netán új villanymotorra van szüksége, keresse felkészült kollégáinkat a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Partnerünk a prémim kategóriás villanymotor szállításban a világpiac egyik vezető motorgyártója a WEG

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Az AGISYS Kft. ünnepi munkarendje 2022

Az AGISYS Kft. ünnepi munkarendje 2022

A december vége szinte mindenhol az ünnepi készülődésről szól, azonban januárban újra beindul az élet. Ünnepi munkarendünk segítségével Önök is könnyebben tervezhetnek a következő év első hónapjára.  

Speciális ajánlatunk hajtómű-vásárlásra cégeknek

Speciális ajánlatunk hajtómű-vásárlásra cégeknek

Közeleg az év vége, és rengeteg vállalkozás csak most döbben rá arra, hogy maradt még karbantartásra és fejlesztésre elkölthető szabad kerete, amit az elkövetkezendő hetekben fel kell használnia.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020