EnglishEnglish

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Lépjen kapcsolatba Velünk

Villanymotor beépítési helyzete. Érdemes odafigyelni!

Korábban már szó esett a motorok beépítési pozíciójának fontosságáról. Egyes gyártók úgy értékesítik termékeiket, hogy pozíció függetlenek, míg mások néhány beépítési helyzethez kisebb átalakításokat írnak elő az optimális működés érdekében. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Megrendelést kaptunk egy 315-ös tengelymagasságú motorra, V1-es beépítéssel.

V1 beépítési pozíció

Ez esetben a gyártó a hátsó csapágynak ferde hatásvonalú golyóscsapágyat ír elő. Ez a csapágytípus jelentősebb axiális (tengelyirányú) és radiális (sugár irányú) erővel is terhelhető, lehetővé téve a függőleges pozíciót. Törökbálinti raktárunkban ebben a méretben standard motor áll rendelkezésre, ami mélyhornyos golyóscsapággyal van szerelve:

Villanymotor csapágycsere előtt

Ez a csapágy típus, axiálisan, csak minimálisan terhelhető. A csapágycserén kívül még B5-ös peremmel kellett felszerelni a motort. 

Motor csapágycsere Golyóscsapágy
Csapágycsere Beépítésre került golyóscsapágy

A feladatot rövid határidővel teljesítettük, mert szerelő műhelyünk számára ez rutin művelet, de a megfelelő működés szempontjából elengedhetetlen.

Amennyiben a fent említett motoron nem történnek meg ezek a kisebb átalakítások, és beépítésre kerül, élettartama jelentősen csökken. Nem beszélve arról, hogy garanciavesztéssel jár.

Nagyon fontos tehát, hogy megrendeléskor a pontos igények, alkalmazási terület, beépítés tisztázva legyen. Természetesen üzletkötő mérnökeink segítségére vannak, hogy a megfelelő terméket tudja kiválasztani. 

Kincsverő László
szerelő

Legfrissebb cikkeink

Amikor a múlt és a jelen találkozik

Amikor a múlt és a jelen találkozik

Egyedi ipari feladatok napi szinten merülnek fel az Agisys Kft.-nél, amit szakképzett kollégáink bátran el is vállalnak. Ez legutóbb sem történt másként, amikor egy tartálygyártó partnertől érkezett megkeresés. 

Mit tud az IP66-os védettségű S2U frekvenciaváltó?

Mit tud az IP66-os védettségű S2U frekvenciaváltó?

Ahogy korábbi hírlevelünkben már olvashatták, a megszokott Syn10-es frekvenciaváltó család helyére az új S2U család lépett. Az egyfázisú IP20-as S2U frekvenciaváltó nem ismeretlen Önök előtt, de az igazi újdonság az, hogy raktáron tartjuk már az IP66-os kivitelt, elérhető a háromfázisú megtáplálású változat és a teljesítménytartomány is jelentősen megnőtt. Ismerkedjünk meg közelebbről az újdonságokkal!

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!