EnglishEnglish

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Tengelits István

Tengelits István

üzletkötő, okl. villamosmérnök

+36 20 583 9005
Lépjen kapcsolatba Velünk

Villanymotor beépítési helyzete. Érdemes odafigyelni!

Korábban már szó esett a motorok beépítési pozíciójának fontosságáról. Egyes gyártók úgy értékesítik termékeiket, hogy pozíció függetlenek, míg mások néhány beépítési helyzethez kisebb átalakításokat írnak elő az optimális működés érdekében. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Megrendelést kaptunk egy 315-ös tengelymagasságú motorra, V1-es beépítéssel.

V1 beépítési pozíció

Ez esetben a gyártó a hátsó csapágynak ferde hatásvonalú golyóscsapágyat ír elő. Ez a csapágytípus jelentősebb axiális (tengelyirányú) és radiális (sugár irányú) erővel is terhelhető, lehetővé téve a függőleges pozíciót. Törökbálinti raktárunkban ebben a méretben standard motor áll rendelkezésre, ami mélyhornyos golyóscsapággyal van szerelve:

Villanymotor csapágycsere előtt

Ez a csapágy típus, axiálisan, csak minimálisan terhelhető. A csapágycserén kívül még B5-ös peremmel kellett felszerelni a motort. 

Motor csapágycsere Golyóscsapágy
Csapágycsere Beépítésre került golyóscsapágy

A feladatot rövid határidővel teljesítettük, mert szerelő műhelyünk számára ez rutin művelet, de a megfelelő működés szempontjából elengedhetetlen.

Amennyiben a fent említett motoron nem történnek meg ezek a kisebb átalakítások, és beépítésre kerül, élettartama jelentősen csökken. Nem beszélve arról, hogy garanciavesztéssel jár.

Nagyon fontos tehát, hogy megrendeléskor a pontos igények, alkalmazási terület, beépítés tisztázva legyen. Természetesen üzletkötő mérnökeink segítségére vannak, hogy a megfelelő terméket tudja kiválasztani. 

Kincsverő László
szerelő

Legfrissebb cikkeink

Rövidebb határidő, prémium minőség - az Agisys egyedülálló gyártási háttere

Rövidebb határidő, prémium minőség - az Agisys egyedülálló gyártási háttere

Az Agisys Kft. az elmúlt évek beruházásaival európai szintű, modern gyártási hátteret hozott létre. Honlapunkon szó szerint bepillantást nyerhetnek a gépek működésébe, tekintse meg videóinkat!

Alapgyűrűvel ellátott Agisys IBC keverő

Alapgyűrűvel ellátott Agisys IBC keverő

Korábbi cikkünkben írtunk az Agisys IBC tartály keverőcsaládjáról, a továbbiakban tekintsük át részletesebben az egyes változatokat. 

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!