EnglishEnglish

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Tengelits István

Tengelits István

üzletkötő, okl. villamosmérnök

+36 20 583 9005
Lépjen kapcsolatba Velünk

Villanymotor beépítési helyzete. Érdemes odafigyelni!

Korábban már szó esett a motorok beépítési pozíciójának fontosságáról. Egyes gyártók úgy értékesítik termékeiket, hogy pozíció függetlenek, míg mások néhány beépítési helyzethez kisebb átalakításokat írnak elő az optimális működés érdekében. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Megrendelést kaptunk egy 315-ös tengelymagasságú motorra, V1-es beépítéssel.

V1 beépítési pozíció

Ez esetben a gyártó a hátsó csapágynak ferde hatásvonalú golyóscsapágyat ír elő. Ez a csapágytípus jelentősebb axiális (tengelyirányú) és radiális (sugár irányú) erővel is terhelhető, lehetővé téve a függőleges pozíciót. Törökbálinti raktárunkban ebben a méretben standard motor áll rendelkezésre, ami mélyhornyos golyóscsapággyal van szerelve:

Villanymotor csapágycsere előtt

Ez a csapágy típus, axiálisan, csak minimálisan terhelhető. A csapágycserén kívül még B5-ös peremmel kellett felszerelni a motort. 

Motor csapágycsere Golyóscsapágy
Csapágycsere Beépítésre került golyóscsapágy

A feladatot rövid határidővel teljesítettük, mert szerelő műhelyünk számára ez rutin művelet, de a megfelelő működés szempontjából elengedhetetlen.

Amennyiben a fent említett motoron nem történnek meg ezek a kisebb átalakítások, és beépítésre kerül, élettartama jelentősen csökken. Nem beszélve arról, hogy garanciavesztéssel jár.

Nagyon fontos tehát, hogy megrendeléskor a pontos igények, alkalmazási terület, beépítés tisztázva legyen. Természetesen üzletkötő mérnökeink segítségére vannak, hogy a megfelelő terméket tudja kiválasztani. 

Kincsverő László
szerelő

Legfrissebb cikkeink

Agisys IBC tartály keverőcsalád

Agisys IBC tartály keverőcsalád

Az IBC tartályok ipari felhasználása széles körben elterjedt, hiszen a standard kivitelnek köszönhetően többször is felhasználhatóak, és a szállítás is könnyen megoldható. Az IBC tartályokban tárolt termékeket felhasználás előtt a lehető leggazdaságosabb módon homogenizálni szükséges. Erre a helyzetre kínál megoldást az Agisys Kft. által nyújtott IBC keverő család.

Testhez álló bolygóműveket szállítunk…

Testhez álló bolygóműveket szállítunk…

Bizonyára sokan tudják, hogy a hajtómű összeszerelő üzemünkben a Bonfiglioli hajtóművek teljes tartományát raktározott alkatrészekből,Megrendelőink igényeinek megfelelően szereljük össze.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!