EnglishEnglish

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Lépjen kapcsolatba Velünk

Villanymotor beépítési helyzete. Érdemes odafigyelni!

Korábban már szó esett a motorok beépítési pozíciójának fontosságáról. Egyes gyártók úgy értékesítik termékeiket, hogy pozíció függetlenek, míg mások néhány beépítési helyzethez kisebb átalakításokat írnak elő az optimális működés érdekében. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Megrendelést kaptunk egy 315-ös tengelymagasságú motorra, V1-es beépítéssel.

V1 beépítési pozíció

Ez esetben a gyártó a hátsó csapágynak ferde hatásvonalú golyóscsapágyat ír elő. Ez a csapágytípus jelentősebb axiális (tengelyirányú) és radiális (sugár irányú) erővel is terhelhető, lehetővé téve a függőleges pozíciót. Törökbálinti raktárunkban ebben a méretben standard motor áll rendelkezésre, ami mélyhornyos golyóscsapággyal van szerelve:

Villanymotor csapágycsere előtt

Ez a csapágy típus, axiálisan, csak minimálisan terhelhető. A csapágycserén kívül még B5-ös peremmel kellett felszerelni a motort. 

Motor csapágycsere Golyóscsapágy
Csapágycsere Beépítésre került golyóscsapágy

A feladatot rövid határidővel teljesítettük, mert szerelő műhelyünk számára ez rutin művelet, de a megfelelő működés szempontjából elengedhetetlen.

Amennyiben a fent említett motoron nem történnek meg ezek a kisebb átalakítások, és beépítésre kerül, élettartama jelentősen csökken. Nem beszélve arról, hogy garanciavesztéssel jár.

Nagyon fontos tehát, hogy megrendeléskor a pontos igények, alkalmazási terület, beépítés tisztázva legyen. Természetesen üzletkötő mérnökeink segítségére vannak, hogy a megfelelő terméket tudja kiválasztani. 

Kincsverő László
szerelő

Legfrissebb cikkeink

Frekvenciaváltóval ellátott Agisys IBC keverő

Frekvenciaváltóval ellátott Agisys IBC keverő

Sorozatunk előző cikkeiben írtunk az Agisys IBC keverőkről általában, az alapgyűrűvel és a tartószerkezettel szerelt kivitelről részletesebben. Most lássuk a legjobb felszereltségű verziót.

Már elérhető az S2U IP66-os védettségű frekvenciaváltó

Már elérhető az S2U IP66-os védettségű frekvenciaváltó

Korábbi cikkünkben már felhívtuk a figyelmet arra, hogy a Bonfiglioli Vectron cég a közkedvelt Syn10-es frekvenciaváltó-család gyártását megszünteti. Ezzel párhuzamosan megjelent termékkínálatunkban a sokkal fejlettebb S2U egyfázisú betáplálású frekvenciaváltó-család. Mostantól pedig már az S2U családból is elérhető a nagy IP védettségű, tokozott változat. 

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!