Makkos Balázs
Boross Zoltán
üzletkötő, villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Boross Zoltán

Boross Zoltán

üzletkötő, villamosmérnök

+36 20 361 6783
Email íráshoz kattintson ide

Szabályozás külön PLC nélkül

Szabályozás külön PLC nélkül
 
Mai cikkünkkel a PLC programozásban rejlő lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmet, valamint egy olyan frekvenciaváltóra, melyhez nem kell külön PLC-t vásárolnia, tehát pénzt takaríthat meg. Ráadásul, ha az Agisys Kft.-hez fordul, szakembereink segítenek Önnek a programozásban.
 
Egyik ügyfelünknél a motor fordulatszámának szabályozása mellett, egy kisebb vezérlést is a frekvenciaváltó segítségével kellett megvalósítani.
A Bonfiglioli Agile típusú frekvenciaváltóját ajánlottuk, amelynek beépített PLC-jével könnyen meg lehetett oldani az említett vezérlést.

A feladat olyan technológia megvalósításáról szólt, amelyben a kompresszort egy motor hajtja, és a cél az, hogy egy tartály vákuum-szintje állandó legyen.

A vákuumot egy speciális eszköz mérte és egy analóg jelen (0-10 DCV) küldte el a frekvenciaváltónak. Amennyiben ideális volt a vákuum nagysága, a jel értéke 5 DCV volt.
A program megvizsgálta az analóg jelet, amennyiben az nagyobb volt, mint 5,05 DCV, akkor gyorsabban, ha kisebb volt, mint 4,95 DCV, akkor pedig lassabban hajtotta a motort. A frekvenciaváltó igyekezett 0,1V-os tartományban tartani az analóg jelet annak érdekében, hogy a motor állandó fordulatszámon üzemeljen. Az Agile frekvenciaváltóba beépített PLC úgy lett programozva, hogy az analóg jel változásának hatására a frekvenciaváltó szabályozta a motor fordulatszámát.

PLC programozás

Ha Ön is szeretne hajtásához hasonló szabályozást alkalmazni, akkor forduljon tapasztalt kollégáinkhoz, akik szívesen tanácsot adnak a megfelelő inverter kiválasztásában és készséggel segítenek a programozásban!

Gombkötő Ádám
villamosmérnök, üzletkötő
Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Homlokkerekes hajtóművek bemutatása

Homlokkerekes hajtóművek bemutatása

A homlokkerekes hajtóművek vagy más néven C-hajtómű család különösen alkalmasak olyan alkalmazásokhoz, ahol a nagy a teljesítményigény és a kis hatásfok veszteség fontos szempont.

Fókuszban az inverterek

Fókuszban az inverterek

Két prémium inverter családunkat, a WEG és a Bonfiglioli magas minőségű és megbízható termékeit ajánljuk figyelmükbe a következő szakmai cikkünkben. Keressen minket bizalommal inverterek kiválasztásával vagy szakszerű üzembe helyezésével kapcsolatban is.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020