EnglishEnglish

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Tengelits István

Tengelits István

üzletkötő, okl. villamosmérnök

+36 20 583 9005
Lépjen kapcsolatba Velünk

Amikor a múlt és a jelen találkozik

Egyedi ipari feladatok napi szinten felmerülnek az Agisys Kft.-nél, amit szakképzett kollégáink bátran el is vállalnak.

Ez legutóbb sem történt másként, amikor egy tartálygyártó partnertől érkezett megkeresés. A feladat az volt, hogy egy, a tartályok hegesztéséhez használt forgató berendezés hajtóművét váltsuk ki. Az 50Hz-hez tartozó fordulatszámon kívül - melyet manuálisan, egy mechanikus variátorral lehetett szabályozni - minden más szükséges paraméter ismeretlen volt. A helyszíni felmérés során kiderült, hogy a hajtóművek azonosító tábláin a műszaki adatok nem olvashatók. A régi hajtómű kiváltáshoz szükséges paraméterek meghatározása után az a döntés született, hogy a fordulatszámot frekvenciaváltóval szeretnék szabályozni. Mivel a kis frekvenciához tartozó alacsony fordulatszámon a villanymotor saját ventilátora már nem képes elegendő levegőt szállítani a hűtéséhez, így a villanymotor külső megtáplálású hűtőventilátorral (kényszerhűtés) lett felszerelve.

A feladatra a C típusú, talpas rögzítésű, homlokkerekes hajtóművet ajánlottuk a nyomatékigényt és a beépíthetőséget szem előtt tartva. A feladat további érdekessége, hogy a régi hajtás az Agisys Kft. megléte előtti időkből való. Jó hosszú időre volt szükség ahhoz, hogy szükségessé váljon egy pontosabb és korszerűbb hajtás beépítése. Itt jelent meg a múlt és a jelen találkozása, amikor az egykori David-Brown egységek helyére az Agisys Kft. által gyártott Bonfiglioli hajtóművek kerültek.

Bármely felmerülő hajtástechnikai kérdés esetén készséggel állunk az Önök rendelkezésére, legyen az egy a fentiekben is bemutatott régi hajtás kiváltása, vagy információ kérése egy újonnan vásárolt hajtásegységről.

Urbán Bence

mérnök-üzletkötő

Legfrissebb cikkeink

Dédelgetett keverő az Agisystől

Dédelgetett keverő az Agisystől

Mint tudják, az AGISYS Kft. ipari keverő berendezések széles választékát tervezi, gyártja, szállítja.

Így szerelünk mi!

Így szerelünk mi!

Így szerelünk mi! Azaz hajtóművet gyorsan s jól 24 órán belül.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!