EnglishEnglish

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Lépjen kapcsolatba Velünk

Amikor a múlt és a jelen találkozik

Egyedi ipari feladatok napi szinten felmerülnek az Agisys Kft.-nél, amit szakképzett kollégáink bátran el is vállalnak.

Ez legutóbb sem történt másként, amikor egy tartálygyártó partnertől érkezett megkeresés. A feladat az volt, hogy egy, a tartályok hegesztéséhez használt forgató berendezés hajtóművét váltsuk ki. Az 50Hz-hez tartozó fordulatszámon kívül - melyet manuálisan, egy mechanikus variátorral lehetett szabályozni - minden más szükséges paraméter ismeretlen volt. A helyszíni felmérés során kiderült, hogy a hajtóművek azonosító tábláin a műszaki adatok nem olvashatók. A régi hajtómű kiváltáshoz szükséges paraméterek meghatározása után az a döntés született, hogy a fordulatszámot frekvenciaváltóval szeretnék szabályozni. Mivel a kis frekvenciához tartozó alacsony fordulatszámon a villanymotor saját ventilátora már nem képes elegendő levegőt szállítani a hűtéséhez, így a villanymotor külső megtáplálású hűtőventilátorral (kényszerhűtés) lett felszerelve.

A feladatra a C típusú, talpas rögzítésű, homlokkerekes hajtóművet ajánlottuk a nyomatékigényt és a beépíthetőséget szem előtt tartva. A feladat további érdekessége, hogy a régi hajtás az Agisys Kft. megléte előtti időkből való. Jó hosszú időre volt szükség ahhoz, hogy szükségessé váljon egy pontosabb és korszerűbb hajtás beépítése. Itt jelent meg a múlt és a jelen találkozása, amikor az egykori David-Brown egységek helyére az Agisys Kft. által gyártott Bonfiglioli hajtóművek kerültek.

Bármely felmerülő hajtástechnikai kérdés esetén készséggel állunk az Önök rendelkezésére, legyen az egy a fentiekben is bemutatott régi hajtás kiváltása, vagy információ kérése egy újonnan vásárolt hajtásegységről.

Urbán Bence

mérnök-üzletkötő

Legfrissebb cikkeink

Az AGISYS Kft. ünnepi munkarendje

Az AGISYS Kft. ünnepi munkarendje

A december vége szinte mindenhol az ünnepi készülődésről szól, azonban januárban újra beindul az élet. Ünnepi munkarendünk segítségével Önök is könnyebben tervezhetnek a következő év első hónapjára.  

 

Agisys keveréstechnika - adagolás automatizálása egyszerűen

Agisys keveréstechnika - adagolás automatizálása egyszerűen

Hírlevelünkben szemügyre vesszük, hogy mi történik a keverés előtt és után. Az egyszerű válasz: Keverés előtt a keverendő anyagokat beadagoljuk, utána pedig ürítjük a tartályt. Kollégáink az Agisys-nél ennél összetettebben vizsgálják a helyzetet.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!