EnglishEnglish

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Császár Péter

Császár Péter

üzletkötő, okl. gépészmérnök

+36 20 583 9003
Lépjen kapcsolatba Velünk

Agisys keveréstechnika - adagolás automatizálása egyszerűen

Hírlevelünkben szemügyre vesszük, hogy mi történik a keverés előtt és után? Az egyszerű válasz: Keverés előtt a keverendő anyagokat beadagoljuk, utána pedig ürítjük a tartályt. Kollégáink az Agisys-nél ennél összetettebben vizsgálják a helyzetet.

Egyszerű eset: Jancsi bácsi áll a tartály mellett. A keverendő anyagokat belapátolja vagy vödörrel beönti a tartályba, közben méri az adagokat. Méri a keverés idejét, leállítja, nyitja a szelepet, leereszti és kiadagolja a keveréket.

Következő szint: A keverő körül puffer tartályok, csővezetékek, szelepek, szivattyúk. Jancsi bácsi áll a keverő mellett, egyik majd másik anyaghoz nyitja a szelepet, indítja a szivattyút, majd megállítja, ügyel a feltöltendő anyagok mennyiségére. Keverés végén a leeresztő szelepen át kiadagol.

Ez a megoldás nem szimpatikus a pénzügynek. Jancsi bácsi munkavállalói költésgei magasak. Emellett nem lesz szimpatikus a megoldás a gyártás- vezetésnek sem, hiszen Jancsi bácsinak megszakítás nélkül figyelnie kell, ami magában hordozza a hiba lehetőségét: az összetevők aránya nem stabil.

Hogyan lehet olcsóbban, biztonságosabban, pontosabban adagolni? - Egyszerű és költséghatékony megoldás: mérlegcella a tartály lábai alatt.

 

Elektromos vezérlésbe kötve van egy automatikus szabályzó rendszerünk. Elérve a beadagolt anyag beállított súlyát, indul a következő beadagolás, majd a keverés. A keverés végeztével leállítás, kiadagolás, és újra indul a ciklus. A vezérlés kezeli a túlterheléseket, nem várt eseményeket is. Igény esetén a folyamat személyesen ellenőrizhető, kijelzőnk folyamatosan mutatja az aktuális betöltött mennyiségeket.

A költségek csökkennek, a minőség állandó, Jancsi bácsi új, hasznosabb feladatot kaphat.

Érdekli Önt a keverés egyszerű automatizálása? Szakembereink segítenek.

 

Tóth András

üzletág igazgató – egyedi termékek

Legfrissebb cikkeink

Dédelgetett keverő az Agisystől

Dédelgetett keverő az Agisystől

Mint tudják, az AGISYS Kft. ipari keverő berendezések széles választékát tervezi, gyártja, szállítja.

Így szerelünk mi!

Így szerelünk mi!

Így szerelünk mi! Azaz hajtóművet gyorsan s jól 24 órán belül.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!