Makkos Balázs
Makkos Balázs
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Email íráshoz kattintson ide

WEG fékes villanymotor az Agisys-nél

Az Agisys Kft. által forgalmazott WEG és Bonfiglioli motorok minden nemzetközi szabványnak megfelelnek: Az ipar által használt teljesítménytartományban az IEC-szabvány szerinti és kompakt háromfázisú fékes motorok raktárról megvásárolhatók. 

A fék az egyik leggyakrabban használt motor-kiegészítő termék.


A fékek legfőbb jellemzői:

  • robusztus kialakítás,
  • folyamatos üzem,
  • kis karbantartásigény,
  • alapkiépítésben a motor feszültségéről működik,
  • a fék külön vezérlése megoldható,
  • a fékpajzs és betét közötti légrés állítható,
  • opció: kézi fékoldókar.

De nézzük is meg pontosan a fékes villanymotor működését:

Ahol a tengely továbbforgása veszélyes lehet az ember vagy a berendezés számára, ott fékes motorok alkalmazása célszerű. Jellemző ez a probléma az emelést végző berendezéseknél és a haladó hajtásoknál, például daruknál. A fékes motor a meghajtást és a pozícionált megállást, illetve biztonsági rögzítő fékezést egyszerre biztosítja.

rugós feszítésű fék az egyenáramú elektromágneses tér kialakulásakor enged ki és a feszültség megszűnésével a beépített rugók szorítóerejénél fogva fékez. Az egyenáramú fékhez szükséges áramot a motor kapocsdobozában elhelyezett egyenirányító állítja elő. A rákapcsolt feszültség hatására a fék mágnese a fékbetétet szorító fémlemezt a rugók ellenében behúzza, a motor tengelyére ható szorító erő megszűnik, a tengely szabadon foroghat.
Megálláskor, ugyanez a művelet hajtódik végre csak fordított sorrendben.

Azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknél a motort mágneskapcsoló indítja, a motor kapocsléce mellé szerelt egyenirányító híd a motorfázisokról vagy az egyik motorfázisról és a csillagpontról kap feszültséget. Így a tekercs a motorral egyszerre van feszültség alatt. A hagyományos mágneskapcsolós motorindításnál a motortekerccsel párhuzamosan kötött fék megoldás hátránya, hogy a motort indító mágneskapcsoló elejtésekor a még teljes sebességgel forgó motor rövid ideig generátor üzemben áramot fejleszt, ami átmenetileg megtáplálja a féktekercset és ez késlelteti a fék reakcióját megálláskor. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy a féktekercset a motort indító mágneskapcsolóval kapcsoljuk, de külön érintkezővel. A kapcsoló elejtésekor nem marad kapcsolatban a motor kivezetése és a fék kioldó tekercse, a féktekercsen folyó áram azonnal nulla lesz, a fékezés azonnal hatásos.

frekvenciaváltó alkalmazásánál az elektromechanikus féket mindig külön áramkörről kell táplálni. Az az általánosan használt megoldás, hogy az egyenirányító híd a motorfázisokról vagy az egyik motorfázisról és a csillagpontról kap táplálást, nem alkalmazható frekvenciaváltóra kapcsolt motornál, mert alacsony sebességnél a motor alacsony feszültséget kap, ezért a fékre jutó feszültség is a névleges alatti lesz, így a féktekercs nem tudja kioldani a féket. További problémát okozhat, hogy a frekvenciaváltó kapcsoló üzeme miatt az egyenirányítóra nagyfrekvenciájú, 500V-os impulzusok jutnak, ami tönkreteheti azt.


Fékes motoros alkalmazásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz, akik részletes, szakszerű tájékoztatással fogják segíteni az Ön munkáját.

Agisys kft csapata

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Cimkék: weg fékes motor
Legfrissebb cikkeink

Ingyenes online konzultációkat indítottunk ügyfeleinknek!

Ingyenes online konzultációkat indítottunk ügyfeleinknek!

A jelenlegi járványhelyzet rendkívüli módon megnehezítette meglévő és leendő ügyfelünk életét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy szakértői segítséget nyújtunk mindenkinek, akinek termékeink kapcsán kérdése van.

VF-W csigahajtómű, ha egy kedvező árú, nagy nyomatékkal terhelhető hajtást keresünk

VF-W csigahajtómű, ha egy kedvező árú, nagy nyomatékkal terhelhető hajtást keresünk

A megfelelő csigahajtómű kiválasztásakor rengeteg tényezőt figyelembe kell vennünk, hiszen csak nagyon ritkán találkozunk olyan terméktípussal, mely a nagy nyomatékteher mellett univerzális kialakítást, kimagasló tartósságot és mindemellett rendkívül kedvező ár-érték arányt tud biztosítani.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020