Makkos Balázs
Császár Péter
üzletkötő, okl. gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Császár Péter

Császár Péter

üzletkötő, okl. gépészmérnök

+36 20 583 9003
Email íráshoz kattintson ide

Visszafutásgátlós villanymotorok az Agisys kínálatából, azonnali szállítással

A hajtás visszafordulásának megakadályozására az egyik legjobb módszer a visszafutásgátlós motor alkalmazása. Az Agisys Kft-nél ezek a megoldások óriási raktárkészletről, azonnali szállítással rendelhetők. 

A több mint 25 éves szakmai múltunknak köszönhetően pontosan tudjuk, hogy a keveréstechnika világában milyen súlyos problémákat tud felvetni a megfelelő hajtás kérdése. Egy minőségi villanymotor vagy egy kiváló frekvenciaváltó ugyanis önmagában gyakran nem elég ahhoz, hogy hatékonyan és jól működő rendszert kapjunk végeredményül.

Problémát okozhat a hajtás visszafordulása 

Példának okáért nagyon sok esetben szükség van arra, hogy egy megfelelő hajtásnál meg tudjuk gátolni a kiválasztott forgásirány ellentétes irányú elfordulást. Ilyen lehet a teher visszaengedése, vagy ahol a szállított áru visszahordása nem megengedett. Erre manapság rengeteg különféle megoldás alkalmazható nagy sikerrel, azonban az egyik legjobb legegyszerűbb és legolcsóbb alternatíva minden kétséget kizáróan az Agisys Kft-től beszerezhető visszafutásgátlós villanymotor, ami tartósan képes orvosolni a problémát.

Több típus esetében már 100-as építési mérettől van lehetőség arra, hogy egészen 132-s méretig bezárólag, pólusszámtól függetlenül lehessen visszafutásgátlót szerelni a kérdéses villanymotorra. Amennyiben nagyobb méretre van szükségünk, akkor inkább az öntöttvas típusok közül érdemes válogatni, lévén ezekre szintén pólusszámtól függetlenül, de már 160-as és 180-as méretben lehet visszafutásgátlót építeni.

 

Visszafutásgátlós villanymotor óriási raktárkészletről

Az imént elhangzott motortípusok további nagy előnye, hogy az Agisys Kft. jóvoltából mindegyik típust gyakorlatilag azonnal, legfeljebb néhány napos átfutási idővel tudjuk szállítani ügyfeleink számára.

Ennek az oka, hogy még tavaly nyáron kétszeresére bővítettük raktárunkat, aminek jóvoltából a készletünk is dinamikusan bővült, így a beszállítóink folyamatos szállítmányai mellett szükség szerint a lehető legrövidebb időn belül tudjuk biztosítani megrendelőinknek a kiválasztott termékeket.

Fontos tudnivaló, hogy konkrétan a visszafutásgátló egy külön szerkezet, ami a villanymotor mellé van csomagolva. Ezt a motor felszerelésekor, a bekötés során kell felszerelni a hűtőventilátor felőli oldalra úgy, hogy az illeszkedjen a kiválasztott forgásirányhoz. Ez egyben nagy előnye, mivel a forgásirány igény szerint könnyen megfordítható, vagy egy gépkarbantartás esetén a visszafutásgátlás megszüntethető.

Konkrétan a szereléshez természetesen alapos magyar – igény szerint angol – nyelvű leírást is adunk, de a szakmai segítségnyújtást sem tagadjuk meg ügyfeleinktől, felkészült kollégáink szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre ilyen esetekben.

Abban az esetben ha a nyugalmi állapotban a hajtás mindkét irányú elfordulását biztosítani kell, fékes motor a megoldás. Erről a következő cikkünkben olvashat.

 

HASZNOS TIPP

Amennyiben egy hajtásnál túl sokszor kell alkalmazni a visszafutásgátlót, illetve gyakoriak a leállások, akkor minden esetben figyeljünk arra, hogy a visszahajtó nyomaték soha ne lépje túl a villanymotor hajtásáról levehető nyomaték 70 százalékát. Ez kifejezetten általános hiba, ezért érdemes odafigyelni rá!

Kérdése van? Visszafutásgátlós villanymotort vásárolna? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, felkészült kollégáink várják jelentkezését a téma kapcsán, legyen szó akár motorra-, akár hajtóműbe épített megoldásról.

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Hajtóműre, villanymotorra vagy frekvenciaváltóra van szüksége? Mi óriási raktérkészletről szállítjuk termékeinket!

Hajtóműre, villanymotorra vagy frekvenciaváltóra van szüksége? Mi óriási raktérkészletről szállítjuk termékeinket!

Iparágtól függetlenül egyre több vállalatnak és gyártónak okoz problémát manapság a termékek elérhetősége. Páratlan raktárkészletünknek köszönhetően azonban ez számunkra továbbra sem jelent gondot!

Ezért fontos odafigyelni a hajtómű helyes pozíciójára

Ezért fontos odafigyelni a hajtómű helyes pozíciójára

Egy hajtómű beszerelése rengeteg kérdést vethet fel. Különösen a megfelelő pozicionálásra kell nagy figyelmet fordítani. Hogy miért? Aktuális cikkünkben erre a kérdésre válaszolunk!

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020