EnglishEnglish
Makkos Balázs
Tengelits István
üzletkötő, okl. villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Tengelits István

Tengelits István

üzletkötő, okl. villamosmérnök

+36 20 583 9005
Email íráshoz kattintson ide

Tálcán kínált parkolóhelyek a belvárosban?

Hajtóművek alkalmazása a legkorszerűbb gépi parkoló-rendszerekben.

Partnerünk, az RTS gépi parkoló-rendszerek kifejlesztője immár öt esztendeje az AGISYS rendszeres vásárlója. Ezekben a gépi parkolókban a gépkocsik fogadása, a tárolóba vitele, tárolása, mozgatása, kihozása, átadása automatikusan, számítógép vezérléssel történik, a különféle hajtástechnikai elemek jelentősége itt kiemelkedő.
A Rolling Trans System (RTS) rendszer a rendelkezésre álló teret színültig megtölti autókkal (kb. 95%-os helykihasználás mellett), és a gépkocsikat, mint modulokat mozgatva az összes gépkocsi áthelyezésére képes a gépészet, az elektronika és az automatika legkorszerűbb megoldásainak alkalmazásával.

( hirlevel ) talca2_original

A tároló-tálcákon elhelyezett gépkocsik hossz- és keresztirányú mozgatását csigahajtóművekkel meghajtott párban golyóscsapágyazott merev tengellyel összekötött görgők végzik.. Parkolási helyzetben a tálca a hosszmozgató görgőkön fekszik. A véletlenszerű elmozdulás megakadályozásában a csigahajtóművek önzáró tulajdonsága a biztonságot növelő pozitívumként jelenik meg.

Az egy, illetve kétirányú tároló modulok görgősorain oldalanként felszerelt, és azonos irányokban páronként szinkronban működő hajtóműveknek szigorú feltételeknek kell megfelelniük. Figyelembe vételre kerülnek a tömegjellemzők, a modulváltási idő, az utazósebesség, a súrlódási feltételek, a holtjáték, a megállási pontosság és a teljesítményfelvétel is.

( hirlevel ) talca1_original

A tálcák megfelelő irányba fordítását 180°-os fordító hajtómű végzi, a tálcatároló az Agisys által szállított encoderes (fordulatszámlálós) hajtóművel kerül felszerelésre, amely a kiemelkedő hatékonyságú működést eredményez a nagy gyorsulások és lassulások melletti pontos pozicionálás biztosításával.

Ha Ön már beparkolt egy ilyen típusú parkolóba, valószínűleg csak a rendszer praktikuma, kényelme és eleganciája ragadta meg a figyelmét, talán nem is gondolt bele, mekkora technikai bravúr áll mindennek a hátterében. Rövidke cikkünkben természetesen csak nagyon nagy vonalakban, tudtuk felvázolni egy ilyen rendkívül összetett rendszer működését, amelyhez az AGISYS már évek óta szállít encoderes hajtóműveket és motorokat. Amennyiben további részletek is érdekelnék, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Ki mit tud?

Ki mit tud?

A költői kérdés a hajtómű szállítók készségeire utal, bár nem is annyira költői mert cikkünkben válaszolunk a kérdésre!

Mire jó a visszafutásgátló?

Mire jó a visszafutásgátló?

Több alkalmazási területen is hasznos lehet egy visszafutásgátló beépítése, de mégis miben lenne segítségünkre?

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!