EnglishEnglish
Makkos Balázs
Tengelits István
üzletkötő, okl. villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Tengelits István

Tengelits István

üzletkötő, okl. villamosmérnök

+36 20 583 9005
Email íráshoz kattintson ide

Robbanásveszélyes környezetben üzemelő folyadékkeverő hajtáscseréje

Folyadékkeverési feladatokra típus sorozatainkat és egyedi megoldásainkat tudjuk ajánlani.
 
FONTOS, hogy raktárunkból elérhetők továbbá azok a hajtáselemek is, melyek kiváltó típusai lehetnek a régi, BK és KK sorozatú, Lampart gyártmányú, robbanás veszélyes térben üzemelő keverők hajtásegységeinek.
 
Ezek a régi, elavult hajtások sok problémát rejtenek:
  1. Nem rendelkeznek ATEX bizonylattal, mert régen még nem volt kötelező robbanás biztos hajtóművek alkalmazására robbanás veszélyes környezetben. Ilyen hajtóműveket telepíteni már nem szabad, a már üzemelő hajtások dolgozhatnak tovább, illetve felújítva visszaépíthetők az eredeti helyükre, de más, robbanásveszélyes térben elhelyezni nem szabad.

  2. Felújításuk, karbantartásuk körülményes és időigényes. Az alkatrészek már nem beszerezhetők, csak egyedileg gyárthatók le.

  3. A hajtás kényes a túlterhelésre. A hajtómű bolygókerekei műanyagból készültek, túlterhelés esetén könnyen deformálódnak.
Tapasztalataink szerint a vegyipari gyártók ritkán engedhetik meg maguknak, hogy üzemzavar miatt hosszabb időre kiessen egy adott keverős készülék.
 
Az Agisys Kft. felkészült az azonnali hibaelhárításra robbanásveszélyes tér esetén is.
 
folyadekkevero_hajtascsere.JPGKészletezzük a  saját gyártmányú standard motorokat, és a Koncar gyártmányú robbanásbiztos villanymotorokat is. Ezeket a motorokat frekvenciaváltós üzemre alkalmas (S9) kivitelben is szállíthatjuk.
 
Raktárkészletünk részét képezik a Bonfiglioli gyártmányú, standard, és ATEX bizonylattal rendelkező robbanás biztos lapos hajtóművek.
A lehető legrövidebb határidővel tudjuk vállalni az adott keverő egyedi segédtengelyének, és illesztő gyűrűjének legyártását.
 
Hajtómű, villanymotor és frekvenciaváltó igényét raktárról kiszolgáljuk.
Komplett szolgáltatás esetén a helyszíni felmérést követően szervíz csapatunk 72 órán belül megkezdi az új hajtás felszerelését.

ATEX megoldásaink lassan 20 éve dolgoznak ország- és Európa szerte folyadékkeverőkön. Referenciáinkkal kapcsolatban keresse munkatársainkat a megszokott elérhetőségeken.

Pécsi Péter
területi képviselő

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Határainkat IS átlépve

Határainkat IS átlépve

Az Agisys Kft. 1995 óta szállít komplett keverős berendezéseket az ipar számára, a 2019-es év azonban mérföldkőnek számított a keverő gyártás területén.

WEG Kézikönyv

WEG Kézikönyv

WEG motort vásárolt és szeretne tájékozódni a tárolással, beüzemeléssel vagy üzemeltetéssel kapcsolatban?

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!