Makkos Balázs
Boross Zoltán
üzletkötő, villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Boross Zoltán

Boross Zoltán

üzletkötő, villamosmérnök

+36 20 361 6783
Email íráshoz kattintson ide

Por- és vízálló invertert keresünk? IP66 raktárról a megoldás!

Por- és vízálló invertert keresünk? IP66 raktárról a megoldás!

Gyakran előfordulhat, hogy bizonyos munkakörülmények között szükség van egy erősebb védelemmel ellátott frekvenciaváltóra. Ezen a téren kiváló alternatívát jelenthet mindenkinek az IP66 védettségű S2U inverter, amely tokozást nem igényel, így az alkalmazása jelentős megtakaraítást eredményez!

Mit jelent az IP66-os védettség?

Rögtön az elején adja magát a kérdés, hogy mit jelent egy inverter esetében az IP66-os jelölés? A szabvány azt hivatott jelölni, hogy egy teljes mértékben por- és vízálló frekvenciaváltóról van szó, ami tökéletes lehet abban az esetben, ha olyan helyen kell munkába állítani, ahol gyakori a por vagy a nedvesség, így például a páralecsapódás.

A speciális szabvány különleges kialakítást igényelt, így nemcsak a kompakt megjelenés került a középpontba, hanem arra is nagy figyelem irányult, hogy a hűtőrendszer teljesítménye ventilátor beszerelése nélkül se szenvedjen csorbát. A passzív szisztéma így nemcsak remekül működik, hanem rendkívül csendes működést is biztosít az inverter számára, melynek ráadásul a karbantartási igényei is csökkent az IP20-as szabványokkal ellátott termékekhez mérten.

Egyszerű kezelhetőség minden környezetben

Több mint 25 éves múltunk során nemcsak a villanymotorok és hajtóművek, hanem a frekvenciaváltók kapcsán is óriási szakértelemre tettünk szert, így jól tudjuk, hogy milyen fontos egy ilyen eszköz esetén a kellően könnyed kezelhetőség.

Az általunk raktárról forgalmazott IP66-os szabványú S2U szerencsére ezen a téren sem vall kudarcot, hála annak, hogy kezelőszervei a tokozásra, az előlapra lettek felépítve a kijelzővel, a potenciométerrel, valamint a lezárható főkapcsolóval egyetemben.

Ezen felül rendelkezik az inverter beépített soft PLC funkciókkal, PID szabályozóval, de a sokrétű felhasználást alaposan megkönnyíti, hogy nemcsak egy-, hanem háromfázisú kialakításban is kapható, miközben bemenetből kettő analóg, kimenetből pedig kettő relé típusú megoldás található rajta.

Teljesítmény és csatlakoztatható fékellenállás

Fontos kiemelni az inverter kapcsán, hogy a külső hatásokkal szembeni ellenállás mellett igencsak széles beállítási tartománnyal rendelkezik, ezáltal 1-16 kHz közti kapcsolási frekvenciatartománya és 0-650 Hz közötti kimeneti frekvenciája van, miközben szabad beállítást nyújt a V/f karakterisztika terén, akár automatikus nyomatékkompenzáció mellett is.

Ezzel nagy nyomatékot kaphatunk már kis frekvencia mellett is, miközben a fékellenállás hiányában is jelentős fékezőnyomaték vár ránk. Természetesen a külső fékellenállás külön csatlakoztatható, amihez külön fék chopper áll a felhasználók rendelkezésére.

Ezen felül nem okoz gondot az inverternek a rövidebb hálózati feszültség-kimaradás, miközben képes érzékelni például a túlterhelést, sőt a motorhőmérséklet monitorozására egyaránt alkalmas, vagyis a biztonságos jelzőt szintén bátran alkalmazhatjuk rá.

 

Az IP66-os védettségű S2U frekvenciaváltó egy prémium minőségű termék, melyhez hasonló kvalitású villanymotorok, hajtóművek és keveréstechnikai berendezések beszerzésében az AGISYS KFT, örömmel tud segíteni.

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Direkt motoros keverőt elérhető áron? A KM keverőcsalád jó választás lesz!

Direkt motoros keverőt elérhető áron? A KM keverőcsalád jó választás lesz!

A keverőtechnika világában nagyon fontos a megbízhatóság és a nagy teljesítmény, ami ritkán társul elérhető árakkal. A KM keverőcsalád azonban minden igényt képes kielégíteni!

Karbantartás - 10 érv a karbantartás mellett

Karbantartás - 10 érv a karbantartás mellett

A tartós és optimális működés alapja minden esetben a rendszeres karbantartás, azonban a gépek kapcsán ennél lényegesen több érv is felsorolható a folyamat mellett.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020