EnglishEnglish
Makkos Balázs
Császár Péter
üzletkötő, okl. gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Császár Péter

Császár Péter

üzletkötő, okl. gépészmérnök

+36 20 583 9003
Email íráshoz kattintson ide

Mit jelent a WEGnológia? 25. rész

Motorok minden "helyzetre"!

Ajánlatkéréskor, villanymotor vásárlásakor már az elején tisztázni kell az üzemeltetési körülményeket, hogy mindig a számunkra legmegfelelőbb terméket kapjuk. A fellépő terhelések, igénybevételek, környezeti jellemezők (hőmérséklet, páratartalom, robbanásveszélyes anyag,…stb.) mellett nem szabad megfeledkeznünk a motor beépítési pozíciójáról sem! Ez a nagy értékű berendezések esetében különös jelentőséggel bír, hiszen az esetleges utólagos módosítások elvégzése nehézkes lehet (ha egyáltalán lehetséges).

WEG beépítési pozíciok
 
A W22-es család motorjainak vázszerkezetét úgy tervezték, hogy 355-ös építési méretig változtatás nélkül bármilyen pozícióban beépíthetőek legyenek - lásd fenti ábra. Ez minden kivitelre érvényes, legyen szó B3-as talpas, B14-es kis- vagy B5-ös nagyperemes villanymotorról. Ezzel leegyszerűsödik a villanymotorok kiválasztási folyamata, és akkor sem kerülünk kellemetlen helyzetbe, ha a rendelést követően a tervezés/kivitelezés során kiderül, hogy mégis változtatni kell a beépítési pozíción.

TIPPEK a hatékonyságra és megbízhatóságra

A WEG motorok ezen sokoldalúsága nem csak új villanymotor vásárlásánál hasznos, de raktározási szempontból is komoly előnyökkel bír. Ha például azonos műszaki jellemzőkkel (építési méret, teljesítmény, fordulatszám,…stb.) rendelkező stratégiailag fontos villanymotorból több is üzemel egy cégnél, de a motorok beépítési pozíciója eltérő, akkor is elegendő csak egy-két darab villanymotort raktáron tartani. Így költséghatékonyan biztosítható az elvárt üzembiztonság.
Sőt, ahogy arról korábban már beszámoltunk, 225-ös építési mérettől a jobb- vagy baloldalra helyezett kapocsdoboz sem lehet akadály a W22-es motorokhoz elérhető adapter készlet segítségével.
 
Császár Péter
gépészmérnök

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Ki mit tud?

Ki mit tud?

A költői kérdés a hajtómű szállítók készségeire utal, bár nem is annyira költői mert cikkünkben válaszolunk a kérdésre!

Mire jó a visszafutásgátló?

Mire jó a visszafutásgátló?

Több alkalmazási területen is hasznos lehet egy visszafutásgátló beépítése, de mégis miben lenne segítségünkre?

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!