EnglishEnglish
Makkos Balázs
Makkos Balázs
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Email íráshoz kattintson ide

Mit jelent a WEGnológia? 7. rész

Időtálló motorok

Ahhoz, hogy egy villanymotor nehéz, zord körülmények között is alkalmazható legyen, különféle szempontoknak kell megfelelnie. Az egyik ilyen fontos szempont, a motor burkolatának külső mechanikai behatásokkal szembeni ellenálló képessége.
 
Az elektromos berendezéseket az IEC 62262-es szabvány mechanikai ellenálló képességük szerint (egy ún. IK kód dal) különféle osztályokba sorolja (IK00, IK01, IK02,…,IK10). Az azonos osztályba tartozó elektromos berendezések (pl. villanymotorok) burkolatának az adott IK kódhoz tartozó ütőmunkával szemben ellenállónak kell lennie.

WEG w22 burkolat
 
WEG w22 mechanikai védettség 
      
A W22-es motorok kivétel nélkül öntöttvasból készülnek, hogy a megbízhatóságot szem előtt tartva, megfeleljenek az ipari alkalmazásoknál előforduló mostoha körülményeknek. A ventilátor burkolat anyaga szintén öntöttvas (FC-200), mely ellenáll az IK08-as ütőpróbának, ezáltal biztosít extra mechanikai védelmet a WEG motorok hűtőrendszerének.

TIPPEK a hatékonyságra és megbízhatóságra:

Egy villanymotor megfelelő kiválasztásához nem elegendő csak az alkalmazás jellegére koncentrálni, a munkakörnyezet sajátosságaira is kellő fiegyelmet kell fordítani.
 
Jövő héten a WEG motorok kapcsoló dobozának előnyeiről olvashat!
 
Császár Péter
gépészmérnök
Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Töretlen lendülettel

Töretlen lendülettel

Kedves Partnereink!

Ahogy azt eddig is megszokhatták tőlünk mindent megteszünk azért, hogy prémium kiszolgálásban részesüljenek. A koronavírus sújtotta nehéz és korlátozásokkal teli időszakban is megtaláltuk a megoldást arra, hogy Önök ne érzékeljék a helyzetből fakadó negatív hatásokat.

Határainkat IS átlépve

Határainkat IS átlépve

Az Agisys Kft. 1995 óta szállít komplett keverős berendezéseket az ipar számára, a 2019-es év azonban mérföldkőnek számított a keverő gyártás területén.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!