EnglishEnglish
Makkos Balázs
Tengelits István
üzletkötő, okl. villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Tengelits István

Tengelits István

üzletkötő, okl. villamosmérnök

+36 20 583 9005
Email íráshoz kattintson ide

Mit jelent a WEGnológia? 22. rész

Csereszabatos motorok

Az újabb és újabb energiahatékonysági előírások egyre nagyobb terhet rónak a villanymotor gyártókra. Lassan a következő lépcső határideje is közeledik: 2017. január 1-től a szabályozás alá tartozó teljes teljesítmény tartományban (0,75kW-tól 375kW-ig) kizárólag IE3-as prémium hatásfokú (2, 4 és 6 pólusú) villanymotorok kerülhetnek forgalomba. Igaz a változtatható sebességű hajtások esetében az IE2-es motorok alkalmazásának lehetősége továbbra is megmarad.

Ugyan az átállás fokozatosnak mondható, és a szabályozás hagy némi időt a villanymotor gyártóknak a felkészülésre, a helyzet mégsem olyan egyszerű. A legnagyobb nehézség nem az IE3-as előírásoknak való megfelelés, hanem a korábbi építési méret megtartása, vagyis a csereszabatosság az előző generációs IE2-es, vagy IE1-es hatásfok osztályba sorolt motorokkal.

WEG W22 IE4 és IE3 
A W22-es motorcsalád jelenleg három energiahatékonysági szinten érhető el: IE2, IE3 és IE4, melyek továbbra is megfelelnek MSZ EN 50347-es szabványnak - mely az adott teljesítményhez tartozó építési méreteket határozza meg. Mindez azt jelenti számunkra, hogy könnyedén ki tudjuk cserélni az IE1-es (vagy akár egy korábbi EFF2-es) motort egy korszerű prémium (IE3) vagy akár szuper prémium (IE4) hatásfokú villanymotorra.

TIPPEK a hatékonyságra és megbízhatóságra

A W22-es motorkoncepció a globális elvárásoknak megfelelően az energiahatékonyság folyamatos növelését célozza meg, szem előtt tartva a már meglévő és új ügyfelek igényeit. Legyen szó régi villanymotor kiváltásáról, vagy új motorról, a W22-es sorozat tagjai között mindenki megtalálhatja a számára megfelelő választást!
 
Legközelebb a WEG motorok műszaki hátteréről olvashat!
Császár Péter
gépészmérnök
Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Határainkat IS átlépve

Határainkat IS átlépve

Az Agisys Kft. 1995 óta szállít komplett keverős berendezéseket az ipar számára, a 2019-es év azonban mérföldkőnek számított a keverő gyártás területén.

WEG Kézikönyv

WEG Kézikönyv

WEG motort vásárolt és szeretne tájékozódni a tárolással, beüzemeléssel vagy üzemeltetéssel kapcsolatban?

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!