Makkos Balázs
Lovas Kristóf
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Lovas Kristóf

Lovas Kristóf

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 385 0389
Email íráshoz kattintson ide

Miért vásároljunk C-hajtóművet?

Egy hajtómű megvásárlása minden vállalkozás számára hosszútávú befektetést jelent. Ezért a rendelés előtt alaposan meg kell fontolni, hogy melyik típus lesz a jó megoldás – még akkor is, ha korábban évekig dolgozunk egy bizonyos modellel.

Közel 30 éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött ugyanis pontosan tudjuk, hogy a nem megfelelő hajtómű mennyire visszavetheti a termelékenységet, és az milyen rossz hatást gyakorolhat közvetetten a bevételekre is.

Mindez természetesen a villanymotorokról és a frekvenciaváltókról ugyanúgy elmondható, de pontosan tudjuk, hogy hajtóműből a legnehezebb jól választani. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy miért vásároljunk C-hajtóművet, mely nem véletlenül nevezhető a legnépszerűbb termékeink egyikének. 

Mi az a C-hajtómű?

A C-hajtómű, vagy más néven homlokkerekes hajtómű az egyik legnépszerűbb típus a kategóriáján belül, ami a csigahajtóművekkel szemben akár 99 százalékos hatásfokot is elérhet. Mindezt a fogaskerekek speciális kapcsolódásának köszönheti a termék.

Fontos jellemzőjük, hogy szinte minden esetben tömör kihajtótengellyel rendelkeznek és nagyon robosztus kialakításúak. Nem véletlen, hogy emiatt főként nehézipari alkalmazásra a legideálisabbak, hiszen jól ellenállnak a nagy igénybevételnek – méghozzá hosszabb távon is.

 

Miért vásároljunk C-hajtóművet?

Az alábbiakban az Agisys Kft. által is forgalmazott, Bonfiglioli-gyártmányú C-hajtóművek előnyös tulajdonságait és főbb jellemzőit vettük sorra.

 

Széles körben felhasználhatók 

Azon túl, hogy a C-sorozatot teljes mértékben standard ipari feladatokra tervezték, kimagasló megbízhatóságuk mellett nagyon hatékonyak is. Ezt a széles kimeneti nyomatéktartománynak köszönhetik, így rengeteg alkalmazási területen megállják a helyüket, hiszen minden felhasználó megtalálhatja azokat a beállításokat és kimenő fordulatszámokat, amelyek a gyártáshoz vagy az optimalizált működéshez szükségesek.

 

Robusztus kialakítás, nagy terhelhetőség

A C-hajtóművekről elmondható, hogy nagyon masszív, robusztus kialakítással rendelkeznek, ami növelt terhelhetőséggel párosul. Modulrendszerű felépítésének köszönhetően, nagy áttétel tartomány érhető el és az áttétel módosítása is megoldható. A nagy raktári készletnek köszönhetően akár aznapi gyártással elérhető.

 

Gazdaságosak

Gazdaságos megoldás 0,12 - 75 kW (50 - 10 000 Nm) közötti, egy tengelyvonalú hajtások számára.

A magas dinamikai terhelés mellett alacsony hatásfokveszteséggel üzemeltethető így nagyfokú energiatakarékosságot érhetünk el. ATEXES kivitelben is elérhető.

 

Akár kétféle rögzítési lehetőség

Miközben a C-hajtóművek akár 12 000 Nm nyomaték leadására is alkalmasak, a rögzítési lehetőségek tekintetében szintén nem túl kötöttek. Leendő helyükön akár talpas-, akár peremes (ebből házméretenkét több méret is elérhető) rögzítési lehetőségekkel is kialakíthatók, ami szintén növeli rugalmasságukat, illetve felhasználhatóságukat egyaránt.

 

Ha kérdése van...

…keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségek valamelyikén! Felkészült kollégáink várják telefonhívását vagy elektronikus levelét, hogy Ön is a megfelelő hajtóművet választhassa!

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Cimkék: c-hajtómű
Legfrissebb cikkeink

Bonfiglioli W sorozatú csigahajtóművek: A kis hajtások megbízható megoldásai

Bonfiglioli W sorozatú csigahajtóművek: A kis hajtások megbízható megoldásai

Fedezze fel az Agisys Kft. által kínált Bonfiglioli W sorozatú csigahajtóműveket, amelyek kiváló minőséget és megbízhatóságot kínálnak a kis hajtások területén. Ezek a hajtóművek kiemelkedő ár-érték aránnyal rendelkeznek, és széleskörű alkalmazhatóságot biztosítanak változatos terhelhetőségekkel és áttételekkel. További információkért kattintson, és fedezze fel, hogyan segíthetnek ezek a hajtóművek vállalkozásának hatékonyságának növelésében.

Az év végi költségkeret okos befektetése: Miért érdemes most új villanymotorba fektetni?

Az év végi költségkeret okos befektetése: Miért érdemes most új villanymotorba fektetni?

Még mindig maradt elkölthető költségkeret az év végi büdzsédben, de nem tudja, hogyan hasznosítsa a legjobban? Most mutatunk egy megoldást, amely hosszú távon megtérül és segít vállalatának a fenntarthatóság és hatékonyság útján.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020