Makkos Balázs
Lovas Kristóf
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Lovas Kristóf

Lovas Kristóf

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 385 0389
Email íráshoz kattintson ide

Miért válasszuk a Bolygókerekes hajtóművet?

Bizonyára Ön is tudja, hogy a bolygókerekes hajtóművek széles körben elterjedtek, és a legnagyobb teherbírású hajtómű típusként is emlegetik őket. Sok ipari rendszerben alkalmazzák ezeket a hajtóműveket, mivel a nagy teherbíráson kívül számos előnnyel is bírnak. Például, ha alacsony fordulatszám mellett nagy nyomatékigénye van a rendszernek, akkor a bolygókerekes hajtóművek a nagy teherbírásuk mellett igen gazdaságos megoldást tudnak biztosítani. De menjünk tovább és nézzünk meg néhány pozitívumot és előnyt, amelyek miatt érdemes használni őket. 

Íme 5 ok, amiért a bolygókerekes hajtómű előnyös lehet az Ön projektjében:

Nagy nyomatékátvitel, magas hatásfok

A bolygókerekes hajtómű áttételeinek elrendezése nagy hatásfokot eredményez nagy nyomatékátvitel során, egy ilyen hajtómű alkalmazásával minimálisra csökkenthető az átviteli lánc okozta teljesítményveszteség. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az a tény, hogy a bolygókerekes hajtóművek hatásfoka a fokozattól függően akár a 98%-ot is elérheti.

 

Kompakt kialakítás és hatékony terhelés elosztás

A bolygókerekes hajtóművet számtalan helyen alkalmaznak a robotikán át a 3D nyomtatáson keresztül a bonyolult ipari felhasználásokig. Ez a hajtóműtípus kiemelkedően magas és rendkívül egyenletes nyomatékátvitelre képes. Emellett a térfogat igényük is rendkívül kedvező, hiszen ha összehasonlítunk egy azonos teljesítményű bolygókerekes és egy hagyományos hajtóművet akkor azonnal szembetűnik a különbség, hogy a bolygókerekes hajtómű térfogata pusztán csak az egyharmada a hagyományos hajtóműnek. Ezáltal az ára is jóval kedvezőbb lehet.

 

Kis tömeg és nagy teljesítmény

Úgy gondolja, hogy a hajtóművek robosztus darabok? Nagy, nehéz ipari berendezések? A válaszunk egy határozott nem, ha a modern bolygókerekes hajtóművekről beszélünk. Tömegük hozzávetőlegesen a fele egy azonos teljesítményű hagyományos hajtóműnek. Teljesítményük jól skálázható, mivel nyomatékátviteli képességük a bolygókerekek számának növelésével tovább bővíthető. Az áttételek száma illetve kombinációja is sokkal szélesebb lehetőséget ad a többi hajtómű megoldásokkal szemben.

Ha a tervezés során már látható, hogy az igény egy kimagaslóan magas nyomaték átvitele és ezt alacsony fordulatszám mellett kell megvalósítani akkor egy bolygókerekes hajtómű garantáltan a tökéletes megoldást nyújtja majd a feladat elvégzésére.

 

Pontosság és stabilitás

A bolygókerekes váltó megbízhatóságot és stabilitást nyújt azáltal, hogy az nyomatékot egyenletesen osztja el és szerkezete rendkívül merev. A hajtás stabilitása garantált, mivel nincs oldalirányú nyomás a fogaskerekek fogaira, hiszen az erőt sugárirányban adják át. Nem úgy mint, például egy kúp vagy csigakerekes hajtóműnél, ahol tengelyirányú terhelések is fellépnek és ez hatásfok veszteséget eredményezhet. A bolygókerekes hajtóművek szerkezeti kialakításuknak köszönhetően minimalizálják a rugalmas elhajlásokat, ezáltal jelentősen hosszabb élettartamot képesek biztosítani.

 

Hosszú élettartam

A tartósság igazán nagy előnye a bolygókerekes hajtóműveknek, képesek ellenállni a nagy lökésszerű igénybevételnek is és emellett rendkívül hosszú élettartammal bírnak, ennek egyik fő oka, hogy ezekben a hajtóművekben három vagy több bolygókerék használatával azonos fogszélesség mellett többszörös nyomaték átvitelére képesek. Valamint a több bolygókerék használatával jobban képesek eloszlatni a terhelést így a kopásnak is képesek jobban ellenállni mint a hagyományos egy fogaskerék kapcsolatot alkalmazó ipari hajtóművek.

 

Reméljük, hogy fontos szempontokra, előnyökre és információkra tudott szert tenni cikkünkből és ezáltal segítségére tudtunk lenni a megfelelő hajtómű kiválasztásában. Az Agisys Kft. mérnökcsapata évtizedek óta foglalkozik hajtóművek tervezésével és gyártásával, így ha bármilyen nemű információra vagy segítségre van szüksége keresse csapatunkat bizalommal.

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Testreszabott ipari folyadékkeverő megoldások

Testreszabott ipari folyadékkeverő megoldások

A hatékony keverés kulcsa a megfelelő technológia kiválasztása és a berendezés precíz kialakítása. Szeretne hatékonyabb és megbízhatóbb ipari folyadékkeverőt? Az Agisys Kft. a legmodernebb technológiával és szakértelemmel kínál személyre szabott keverőberendezéseket, hogy az Ön vállalkozása még magasabb hatásfokkal működhessen.

Nagy nyomaték kedvező áron: Fedezze fel a 300-as bolygókerekes hajtóművet!

Nagy nyomaték kedvező áron: Fedezze fel a 300-as bolygókerekes hajtóművet!

Nagy nyomaték, kis fordulatszám, kedvező ár: Ismerje meg a 300-as bolygókerekes hajtóművet, amellyel forradalmasíthatja az ipari folyamatokat! Ha Önnek is fontos a hatékonyság és a megbízhatóság, akkor ne keressen tovább!

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020