Makkos Balázs
Makkos Balázs
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Email íráshoz kattintson ide

Így takaríthatunk meg pénzt prémium kategóriás frekvenciaváltókkal, ha túl magasak az energiaárak!

Igencsak nehéz időszak előtt állnak Magyarországon azok az üzemek, ahol már eddig is problémát okoztak az energiaárak. A folyamatos drágulás miatt mindenhol megpróbálnak spórolni, csakhogy ez villanymotorok, frekvenciaváltók használatakor egyáltalán nem könnyű feladat.

Azonban az alábbiakban bebizonyítjuk, hogy nem is lehetetlen, hiszen egy kis odafigyeléssel, illetve akár már rövid távon megtérülő beruházással a jövőre nézve rengeteget tehetünk azért, hogy gyártósoraink és üzemünk kizöldüljenek, kevesebb energiát használjanak, jelenetős költség megtakarítás elérésével.

Mivel több mint 25 éves szakmai tapasztalat áll mögöttünk, pontosan tudjuk, hogy egy prémium kategóriájú gyártó (pl WEG) prémium hatásfokú (IE3), netán szuper prémium hatásfokú (IE4) motorja alkalmazásával a beruházás költsége számíthatóan megtérül!

A  jól megválasztott villanymotorral a megtérülés idejét jelentősen csökkenthetjük, bizonyos hajtásoknál inverter  alkalmazásával, a változó terheléshez illeszthetjük a hajtásrendszer áram fogyasztását, így a fogyasztás tovább csökkenthető.

Lényeges tudni, hogy pontosan mire figyeljünk!

Az üzemi szintű spórolásnak két módja van: 

  1. Hatásfokának javítása prémium (IE3), szuper prémium (IE4) villanymotorok alkalmazásával. Ezen módot az előző hírlevelünkben mutattuk be. Itt tudod elolvasni.
  2. Kiegészítő frekvenciaváltó beépítése

 

Egy frekvenciaváltóval is sokat takarékoskodhatunk

Egy megfelelő inverter beépítésével, vagy a már meglévő cseréjével szintén rengeteget tehetünk annak érdekében, hogy üzemünk működési költségeit az energiaárak tekintetében mérsékeljük.

Különösen ott lehet nagy megtérülés ezen a téren, ahol non-stop működnek a berendezések, hiszen némi extra szabályozás ilyenkor nagyon hasznos lehet.

Hogy milyen előnyei vannak egy frekvenciaváltónak?

  • A megfelelő frekvenciaváltóval mindig jobban szabályozható, a villanymotorhoz igazítható a teljesítmény és a folyamat, az optimalizálással pedig rengeteget spórolhatunk az energián és a nyersanyagon egyaránt.
  • A legtöbb frekvenciaváltóban található PID szabályozó, ami azért lényeges, mert általa egyszerűbbé válnak a vezérlési feladatok, tehát nem kell majd más egyéb külső eszköz a folyamathoz, ami szintén takarékoskodás.
  • A frekvenciaváltókról tudni kell, hogy többségük adatgyűjtésre is alkalmas, ezáltal pontosan monitorozható általa a folyamatok valamennyi paramétere, aminek köszönhetően a motor teljesítménye sokkal jobban optimalizálható. Az innen nyert adatok a karbantartás és a minőségbiztosítás mellett az energiafogyasztás tervezéséhez egyaránt hozzájárulnak.
  • Hosszabb távon is segít takarékoskodni a frekvenciaváltó, hiszen segítségével villanymotorjaink aktív védelmet kapnak, ami akár távolról is szabályozható.
  • Az inverterek hibakódokat tárolnak, ami segít abban, hogy esetleges meghibásodáskor lerövidítsék a hibakeresési időt, mely szintén sok szempontból segít a spórolásban,
  • A frekvenciaváltók kijelzővel is rendelkeznek, aminek jóvoltából a villanymotorok paraméterei azonnal láthatóak lesznek az operátor számára

 

Kérdése van? 

Szeretne többet megtudni a villanymotorokhoz, frekvenciaváltókhoz kapcsolódó takarékoskodásról? Szívesen csökkentené üzemi költségeit? Amennyiben kérdése van, netán új villanymotorra vagy frekvenciaváltóra van szüksége, keresse felkészült kollégáinkat a megadott elérhetőségek valamelyikén.

 

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Az AGISYS Kft. ünnepi munkarendje 2022

Az AGISYS Kft. ünnepi munkarendje 2022

A december vége szinte mindenhol az ünnepi készülődésről szól, azonban januárban újra beindul az élet. Ünnepi munkarendünk segítségével Önök is könnyebben tervezhetnek a következő év első hónapjára.  

Speciális ajánlatunk hajtómű-vásárlásra cégeknek

Speciális ajánlatunk hajtómű-vásárlásra cégeknek

Közeleg az év vége, és rengeteg vállalkozás csak most döbben rá arra, hogy maradt még karbantartásra és fejlesztésre elkölthető szabad kerete, amit az elkövetkezendő hetekben fel kell használnia.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020