Makkos Balázs
Boross Zoltán
üzletkötő, villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Boross Zoltán

Boross Zoltán

üzletkötő, villamosmérnök

+36 20 361 6783
Email íráshoz kattintson ide

Hogyan válasszunk hajtóművet? Környezeti hőmérséklet…

A kúp-, és homlokkerekes hajtóművek termikus terhelhetőségéről szóló korábbi cikkemet tovább fejtegetem, ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy a környezeti hőmérséklet is hatással van ezekre a terhelhetőségi adatokra.

A Bonfiglioli hajtómű katalógusaiban megadott termikus terhelhetőségi adatok 20°C-os környezeti hőmérsékletre vonatkoznak. De hogyan számolhatunk, ha ennél magasabb vagy éppen alacsonyabb hőmérséklet mellett szeretnénk üzemeltetni a kiválasztott hajtóművet? A Bonfiglioli C, A, F, S hajtómű katalógusában a "THERMAL CAPACITY" című részben erre a kérdésre is megkapjuk a választ:

termikus terhelhetőség a hőmérséklet függvényében
A táblázat adatiból jól látható, hogy 30°C-on 15%-kal csökken a hajtómű termikus terhelhetősége, míg 10°C-on ugyanennyivel nő. Ha a hőmérséklet újabb 10°C-kal (40°C-ra) emelkedik, további 5% vagyis összesen már 20%-os csökkenéssel kell számolnunk.

Vegyük a korábbi példát és nézzük meg számszerűen, hogyan változik a termikus terhelhetőség egy C 412-es hajtómű i=2,7-es áttételénél, n1=2800/perces behajtás esetén:
termikus terhelhetőség-katalógus adatok

Változás a környezeti hőmérséklet függvényében:

C 412 i=2,7 - n1=2800/perc

Környezeti hőmérséklet

ta [°C]

Termikus terhelhetőség

Pt [kW]

Mechanikus terhelhetőség

Pm [kW]

40 4,8 28
30 5,1 28
20 6,0 28
10 6,9 28

Esetünkben a vizsgált hajtómű adott áttételénél a hőmérséklet emelkedésével - a maximális üzembiztonság fenntartása mellett - már csak 4kW-os villanymotorral érdemes szerelni a hajtást, míg 20°C-on és alatta továbbra is maradhat az 5,5kW-os teljesítmény.

Ahogy azt már korábban is jeleztem, az e fajta kettősséget (termikus és mechanikus terhelhetőség között) csak bizonyos esetekben figyelhetjük meg (pl.: 2 fokozat és/vagy i≤45-ös áttétel), ráadásul külön hűtés közbeiktatásával (pl. olajhűtő) a termikus terhelhetőség határai jelentősen kitolhatóak, akár a mechanikus terhelési értékig is.

Császár Péter
gépészmérnök

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

25 eltöltött év a hajtástechnikában

25 eltöltött év a hajtástechnikában

Immár negyed évszázada vagyunk ügyfeleink szolgálatára hajtástechnikai és keveréstechnikai eszközeinkkel. Szeretnénk meghívni Önt egy játékba és mesélni a jövőbeli terveinkről, illetve megemlékezni az elmúlt 25 évről, amit a szakmában eltöltöttünk.

Oldalkeverők Easy change technológiával

Oldalkeverők Easy change technológiával

Sokak számára ismert technológia az oldalkeverés, amelyet számtalan helyen használunk az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban, de az olaj- és a vegyipari felhasználása is számtalanszor megjelenik.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020