Makkos Balázs
Lovas Kristóf
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Lovas Kristóf

Lovas Kristóf

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 385 0389
Email íráshoz kattintson ide

Elveszik a villanymotorok részletei között? Segítünk!

Villanymotort vásárolna, de elveszik a számtalan paraméter között? Segítünk eligazodni! 

Cikkünk célja, hogy segítséget nyújtson a megfelelő villanymotor kiválasztásában.

Három évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően az Agisys Kft-nél nemcsak a kiváló villanymotorok terén szerzett szakértelmünkre lehet számítani, hanem a hozzájuk kapcsolódó minőségi kiegészítők, például a frekvenciaváltók fontosságának ismeretére is.

Íme néhány hasznos tanács villanymotor vásárlásához:

Általános tudnivalók (AC és DC motorok)

Mielőtt beleveszne a termékek részleteibe, fontos tisztázni, hogy milyen típusú motorra van szüksége: AC (váltóáramú) vagy DC (egyenáramú)?

Az AC motorok népszerűek megfizethetőségük, gyors elérhetőségük és sokoldalúságuk miatt. Ezek a motorok raktárunkból gyorsan beszerezhetők.

Két fő típusuk létezik:

•  Egyfázisú AC motorok: Korlátozott teljesítményűek, ipari környezetben ritkán használtak.

•  Háromfázisú AC motorok: Elsősorban ipari alkalmazásokhoz, széles teljesítménytartományban elérhetőek.

A DC motorok hatékonyabbak és nagyobb nyomatékkal rendelkeznek, így nagyobb teljesítményigény esetén ideálisak. Karbantartásuk azonban több figyelmet igényel.

A választást befolyásolja a motor alkalmazása

A megfelelő villanymotor kiválasztásának kulcskérdése, hogy mire fogják használni. Két fő funkciójuk van:

•  Állandó fordulatszám: Sebességük nem ingadozik.

•  Változó sebesség: Például lifteknél elengedhetetlen, hogy a motor sebessége szükség szerint változzon. Emiatt bármelyik típus alkalmas lehet erre a célra a gyakorlatban.

 

A választást az igények határozzák meg

Villanymotor vásárlása előtt alaposan mérlegelje igényeit, és válasszon olyan modellt, amely teljes mértékben képes ellátni a tervezett feladatot. Az elégtelen teljesítményű motor időveszteséget és termelékenységcsökkenést okozhat, ami jelentős anyagi károkat vonhat maga után.

Nyomaték és teljesítmény

A villanymotor nyomatéka és teljesítménye meghatározó paraméterek. Mindig érdemes egy kicsit nagyobb nyomatékot választani a szükségesnél. Mind a teljesítmény, mind a nyomaték esetében javasolt biztonsági tényezővel számolni. A spórolást inkább egy jobb hatásfokú motorral érje el, a magasabb beszerzési ár gyorsan megtérül az üzemeltetés során.

Feszültség

Bár vannak akkumulátoros villanymotorok, a legtöbb közvetlenül az elektromos hálózatra csatlakozik. A szükséges feszültség meghatározásához kérjen segítséget villanyszerelőtől. 

Élettartam

A megfelelő villanymotor kiválasztásakor fontos szempont a megtérülés. A hosszú távú, megbízható működés érdekében válasszon minőségi gyártók modelljeit, mint például a WEG vagy a Bonfiglioli villanymotorok.

További segítségre van szüksége?

A fentiekben csak néhány fontos szempontot érintettünk. Ha további kérdése van, vagy segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, szakértőink készséggel segítenek Önnek a legmegfelelőbb villanymotor kiválasztásában!

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Cimkék: villanymotor
Legfrissebb cikkeink

Testreszabott ipari folyadékkeverő megoldások

Testreszabott ipari folyadékkeverő megoldások

A hatékony keverés kulcsa a megfelelő technológia kiválasztása és a berendezés precíz kialakítása. Szeretne hatékonyabb és megbízhatóbb ipari folyadékkeverőt? Az Agisys Kft. a legmodernebb technológiával és szakértelemmel kínál személyre szabott keverőberendezéseket, hogy az Ön vállalkozása még magasabb hatásfokkal működhessen.

Nagy nyomaték kedvező áron: Fedezze fel a 300-as bolygókerekes hajtóművet!

Nagy nyomaték kedvező áron: Fedezze fel a 300-as bolygókerekes hajtóművet!

Nagy nyomaték, kis fordulatszám, kedvező ár: Ismerje meg a 300-as bolygókerekes hajtóművet, amellyel forradalmasíthatja az ipari folyamatokat! Ha Önnek is fontos a hatékonyság és a megbízhatóság, akkor ne keressen tovább!

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020