Makkos Balázs
Lovas Kristóf
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Lovas Kristóf

Lovas Kristóf

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 385 0389
Email íráshoz kattintson ide

Bemutatkozik az Agisys IBC keverőcsalád . 2. rész: az alapgyűrűvel ellátott IBC keverő

A tartályokban tárolt folyadékok homogenitásának megőrzéséhez elengedhetetlen az olyan jó minőségű és nagy teljesítményű keveréstechnika alkalmazása, mint amit az Agisys IBC keverőcsalád biztosít.

Az IBC tartályok rengeteg iparágban még mindig nagyon fontos szerepet töltenek be Magyarországon. Nem véletlenül, hiszen az elragadó ár-érték arány mellett ezek a konstrukciók egyfajta ipari standardot jelentenek, így egyszerűbb velük tervezni, de a könnyed szállíthatóságuk mellett a többszöri felhasználhatóság is mellettük szól.

Nem szabad elfelejteni ugyanakkor, hogy a tartályban tárolt, általában folyékony halmazállapotú anyagok állandó vagy gyakori keverést igényelnek annak érdekében, hogy megőrizzék homogén jellegüket. Mint ahogyan azt már korábbi cikkünkben is jeleztük: éppen ebből a célból született meg az Agisys IBC keverőcsalád, amelynek különféle típusai valamennyi igényt képesek kielégíteni.

Mi itt az Agisys Kft-nél a több mint 25 éves szakmai tapasztalatunknak köszönhetően óriási szakmai háttérrel rendelkezünk ahhoz, hogy pontosan ismerjük az IBC tartályok keveréstechnikai szükségleteit. Ezért a megfelelő keveréstechnikai elem kiválasztása legalább olyan lényeges a rendszerben, mint egy villanymotor vagy egy frekvenciaváltó.

Mivel az IBC termékcsalád többféle változatban elérhető, ezért elsőként az alapgyűrűs IBC keverőt mutatjuk be alaposabban.

 

Mindent az alapgyűrűvel ellátott IBC keverőről

 A legfontosabb tudnivaló az alapgyűrűs IBC keverőről, hogy négy főbb elemből áll össze. Ezek a következők: 

  1. Az első és legfontosabb az Agisys raktárából közvetlenül elérhető motoros hajtómű.
  2. A második a hajtómű kihajtó pereméhez közvetlenül csatlakozó, tömítéssel is rendelkező alapgyűrű.
  3. Maga a keverőtengely, ami saválló acélból lett forgácsolva.
  4. Végül pedig a tengely végén elhelyezkedő, szétnyíló ferdekaros keverőelem.

 

Az alapgyűrű alkalmazása azért különösen fontos ennél a konstrukciónál, mert ennek jóvoltából hatásosabb a kevert közeg védelme, amelyet az extra tömítés biztosít. Ezen felül a szétnyíló keverőelem szorulhat még magyarázatra, ami azt a célt szolgálja, hogy a 100 mm-es tartálynyíláson keresztül a keverőbe jut, de csak a beindítást követően nyílik szét és keveri át az egész közeget.

A keverőhöz felhasznált valamennyi forgácsolt alkatrész az Agisys saját CNC gépeinek segítségével készül, és fontos kiemelni, hogy a megrendelők gyors kiszolgálása érdekében nem kell a gyártásra várni, minden szükséges elem elérhető raktárkészletről.

Maga a hajtás természetesen kérhető saját igényekhez igazítva is, így például ATEX kivitelben is.

 

Kérdése van?

Rendelés, kérdés vagy kérés esetén keresse fel szakértő kollégáinkat a megadott elérhetőségek valamelyikén. A cikksorozatunk következő részében a tartószerkezettel ellátott IBC keverő kerül alaposabb bemutatásra.

 

 

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Cimkék: keverő ibc
Legfrissebb cikkeink

Korszerű megoldás a társasházak szellőzésének optimalizálására

Korszerű megoldás a társasházak szellőzésének optimalizálására

A nyári melegben elengedhetetlen a megfelelő szellőzés a társasházakban. Az Agisys korszerű motorjai biztosítják az optimális légcserét és a kellemes hőmérsékletet, legyen szó akár pólusváltós, fékes, vagy robbanásbiztos motorokról.

Milyen esetekben érdemes csigahajtóművet választani?

Milyen esetekben érdemes csigahajtóművet választani?

Csigahajtóművek - gazdaságos és strapabíró megoldás számos ipari alkalmazáshoz. Tudta, hogy akár ötszörös túlterhelést is kibírhatnak? Ismerje meg a csigahajtóművek előnyeit és korlátait, hogy megalapozott döntést hozhasson következő projektjéhez!

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020