Makkos Balázs
Lovas Kristóf
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Lovas Kristóf

Lovas Kristóf

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 385 0389
Email íráshoz kattintson ide

Anker és HEP keverőelemek összehasonlítása és alkalmazásai a folyadékkeverés területén

A keverőelemek fontos szerepet játszanak a folyadékkeverési területeken, ahol különböző anyagok keverésére, emulgálása a cél. A jelenlegi cikkünkben két népszerű keverőelemet az anker-t és a High Efficiency Propeller (HEP) keverőelemet mutatjuk be.

Anker keverő elem

Az anker keverőelem egy hagyományos, tartály alakú keverőelem, amely egy tengely körül forog, és az anyagot teljes terjedelmében fokozatosan átmozgatja. Az anker keverőelem hatékonyan használható magas viszkozitású folyadékok keverésére. Az anker keverőelemet például mézüzemekben gyakran használják mert az anyagot teljes terjedelmében át tudja mozgatni.

Ez a keverőelem hatékonyan biztosítja az anyag egyenletes keverését, ami fontos a kívánt állag eléréséhez.

HEP keverő elem

A HEP keverőelem egy modern, hatékony és sokoldalú keverőelem, amely kifejezetten alacsony viszkozitású folyadékok keverésére lett tervezve. A HEP keverőelem olyan egyedi lapátokkal és kialakítással rendelkezik, amely nagyobb áramlási sebességet és jobb keverési hatékonyságot biztosít alacsony viszkozitású folyadékok esetén, valamint könnyen tisztítható és karbantartható.

Ezen keverőelemek közkedvelt felhasználói az élelmiszeripari üzemek, mint például sűrített szójaolaj és víz keverésére növényi tej üzemekben, mivel a HEP keverőelem hatékonyan keveri össze a folyékony összetevőket. Továbbá hatékonyan tudja lebegtetni a szilárd szemcséket így biztosítja a homogén keverést a megkívánt  egyenletes termék minőséget, magas termelékenység mellett .

Összességében mindkét keverőelemnek megvannak az előnyei, mivel két különböző alkalmazási területen használják őket. Az anker keverőelem hatékonyabb magas viszkozitású mézszerű állagú folyadékok keverésére, míg a HEP keverőelem az alacsony viszkozitású folyadékok, szemcsék elegyítésére a legalkalmasabb megoldás. A megfelelő keverőelem kiválasztása az adott alkalmazási terület és a folyadék tulajdonságaitól függ, amely a hatékony üzemelés kulcsa.

A megfelelő technológia az energiafelhasználás kulcsa, amellyel a mai viszonyok között jelenetős megtakarítások érhetőek el.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne magas hatékonysággal, jó hatásfokkal üzemelő keverőt, keresse az Agisys Kft. munkatársait bizalommal.

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Korszerű megoldás a társasházak szellőzésének optimalizálására

Korszerű megoldás a társasházak szellőzésének optimalizálására

A nyári melegben elengedhetetlen a megfelelő szellőzés a társasházakban. Az Agisys korszerű motorjai biztosítják az optimális légcserét és a kellemes hőmérsékletet, legyen szó akár pólusváltós, fékes, vagy robbanásbiztos motorokról.

Milyen esetekben érdemes csigahajtóművet választani?

Milyen esetekben érdemes csigahajtóművet választani?

Csigahajtóművek - gazdaságos és strapabíró megoldás számos ipari alkalmazáshoz. Tudta, hogy akár ötszörös túlterhelést is kibírhatnak? Ismerje meg a csigahajtóművek előnyeit és korlátait, hogy megalapozott döntést hozhasson következő projektjéhez!

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020