Makkos Balázs
Császár Péter
üzletkötő, okl. gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Császár Péter

Császár Péter

üzletkötő, okl. gépészmérnök

+36 20 583 9003
Email íráshoz kattintson ide

Amikor a múlt és a jelen találkozik

Egyedi ipari feladatok napi szinten felmerülnek az Agisys Kft.-nél, amit szakképzett kollégáink bátran el is vállalnak.

Ez legutóbb sem történt másként, amikor egy tartálygyártó partnertől érkezett megkeresés. A feladat az volt, hogy egy, a tartályok hegesztéséhez használt forgató berendezés hajtóművét váltsuk ki. Az 50Hz-hez tartozó fordulatszámon kívül - melyet manuálisan, egy mechanikus variátorral lehetett szabályozni - minden más szükséges paraméter ismeretlen volt. A helyszíni felmérés során kiderült, hogy a hajtóművek azonosító tábláin a műszaki adatok nem olvashatók. A régi hajtómű kiváltáshoz szükséges paraméterek meghatározása után az a döntés született, hogy a fordulatszámot frekvenciaváltóval szeretnék szabályozni. Mivel a kis frekvenciához tartozó alacsony fordulatszámon a villanymotor saját ventilátora már nem képes elegendő levegőt szállítani a hűtéséhez, így a villanymotor külső megtáplálású hűtőventilátorral (kényszerhűtés) lett felszerelve.

A feladatra a C típusú, talpas rögzítésű, homlokkerekes hajtóművet ajánlottuk a nyomatékigényt és a beépíthetőséget szem előtt tartva. A feladat további érdekessége, hogy a régi hajtás az Agisys Kft. megléte előtti időkből való. Jó hosszú időre volt szükség ahhoz, hogy szükségessé váljon egy pontosabb és korszerűbb hajtás beépítése. Itt jelent meg a múlt és a jelen találkozása, amikor az egykori David-Brown egységek helyére az Agisys Kft. által gyártott Bonfiglioli hajtóművek kerültek.

Bármely felmerülő hajtástechnikai kérdés esetén készséggel állunk az Önök rendelkezésére, legyen az egy a fentiekben is bemutatott régi hajtás kiváltása, vagy információ kérése egy újonnan vásárolt hajtásegységről.

Urbán Bence

mérnök-üzletkötő

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

25 eltöltött év a hajtástechnikában

25 eltöltött év a hajtástechnikában

Immár negyed évszázada vagyunk ügyfeleink szolgálatára hajtástechnikai és keveréstechnikai eszközeinkkel. Szeretnénk meghívni Önt egy játékba és mesélni a jövőbeli terveinkről, illetve megemlékezni az elmúlt 25 évről, amit a szakmában eltöltöttünk.

Oldalkeverők Easy change technológiával

Oldalkeverők Easy change technológiával

Sokak számára ismert technológia az oldalkeverés, amelyet számtalan helyen használunk az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban, de az olaj- és a vegyipari felhasználása is számtalanszor megjelenik.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020