EnglishEnglish
Makkos Balázs
Boross Zoltán
üzletkötő, villamosmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Boross Zoltán

Boross Zoltán

üzletkötő, villamosmérnök

+36 20 361 6783
Email íráshoz kattintson ide

Agisys keveréstechnika - adagolás automatizálása egyszerűen

Hírlevelünkben szemügyre vesszük, hogy mi történik a keverés előtt és után? Az egyszerű válasz: Keverés előtt a keverendő anyagokat beadagoljuk, utána pedig ürítjük a tartályt. Kollégáink az Agisys-nél ennél összetettebben vizsgálják a helyzetet.

Egyszerű eset: Jancsi bácsi áll a tartály mellett. A keverendő anyagokat belapátolja vagy vödörrel beönti a tartályba, közben méri az adagokat. Méri a keverés idejét, leállítja, nyitja a szelepet, leereszti és kiadagolja a keveréket.

Következő szint: A keverő körül puffer tartályok, csővezetékek, szelepek, szivattyúk. Jancsi bácsi áll a keverő mellett, egyik majd másik anyaghoz nyitja a szelepet, indítja a szivattyút, majd megállítja, ügyel a feltöltendő anyagok mennyiségére. Keverés végén a leeresztő szelepen át kiadagol.

Ez a megoldás nem szimpatikus a pénzügynek. Jancsi bácsi munkavállalói költésgei magasak. Emellett nem lesz szimpatikus a megoldás a gyártás- vezetésnek sem, hiszen Jancsi bácsinak megszakítás nélkül figyelnie kell, ami magában hordozza a hiba lehetőségét: az összetevők aránya nem stabil.

Hogyan lehet olcsóbban, biztonságosabban, pontosabban adagolni? - Egyszerű és költséghatékony megoldás: mérlegcella a tartály lábai alatt.

 

Elektromos vezérlésbe kötve van egy automatikus szabályzó rendszerünk. Elérve a beadagolt anyag beállított súlyát, indul a következő beadagolás, majd a keverés. A keverés végeztével leállítás, kiadagolás, és újra indul a ciklus. A vezérlés kezeli a túlterheléseket, nem várt eseményeket is. Igény esetén a folyamat személyesen ellenőrizhető, kijelzőnk folyamatosan mutatja az aktuális betöltött mennyiségeket.

A költségek csökkennek, a minőség állandó, Jancsi bácsi új, hasznosabb feladatot kaphat.

Érdekli Önt a keverés egyszerű automatizálása? Szakembereink segítenek.

 

Tóth András

üzletág igazgató – egyedi termékek

Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

Agisys keveréstechnika - a saválló acél sav álló? (2)

Agisys keveréstechnika - a saválló acél sav álló? (2)

Előző hírlevelemben beszámoltam kísérletünkről, melyben kiderült, hogy a saválló acél nem sav álló. Ezt eddig is gyanítottunk, de mi lehet hát a megoldás, ha savban, maró anyagokban kell keverni?

Agisys keveréstechnika - a saválló acél tényleg sav álló? (1)

Agisys keveréstechnika - a saválló acél tényleg sav álló? (1)

Keverőink nagy részét saválló acélból készítjük, ezalatt többnyire az 1.4404 és az 1.4571 acélokat értjük. Sokszor eszembe jutott, hogy ezek tényleg sav állók? 

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is!