Makkos Balázs
Makkos Balázs
üzletkötő, gépészmérnök

Miben segíthet szakértőnk?

Legjobb megoldások keresése, eszközök kiválasztása, technikai és műszaki kérdések, költséghatékony megoldások.
Munktársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Makkos Balázs

Makkos Balázs

üzletkötő, gépészmérnök

+36 20 983 7087
Email íráshoz kattintson ide

A Dissolver keverőelem érdekességei

A festék- és lakkgyártásnál, különféle építőipari termékek gyártásánál, vegyipari termékek előállításánál gyakorta elkerülhetetlen a diszpergálás folyamata. Ezek a folyamatok az úgynevezett Dissolver keverőelemek segítségével érhetők el.
A Dissolver egy tárcsaszerű keverőelem, melynek felépítése roppant egyszerű: különböző átmérőjű, kör alakú vízszintes lapok, szélükön mindkét irányban felhajlított fogakkal.
Dissolver_tarcsak.jpg
Amint a keverő forgómozgásba lendül, az anyagban magas nyíróerők jelentkeznek, amelyek szétmorzsolják a gyártási folyamat során keletkező agglomerátumokat, egyenletes, homogén elegyet eredményezve.
A tárcsák fő jellemzői:
  • fogszám,
  • fogak magassága,
  • anyagminőség,
  • lemezvastagság.
Mivel a keverőelemek a diszpergálási folyamat során magas eróziós tevékenységnek vannak kitéve, ezért viszonylag hamar elkopnak. Ha a tárcsák lemezvastagsága magasabb, a tárcsa élettartama értelemszerűen megnő.
Az Agisys Kft. Dissolver - keverőelemei egyedi gyártással készülnek, amely lehetővé teszi, hogy akár egyedi fogszámú, akár különböző lemezvastagságú és anyagminőségű tárcsákat kínálhassunk. Az esetek zömében a Dissolver keverőelemek kialakítása moduláris, így kopás esetén csak a tárcsát kell kicserélni.
dissolver_duplex.JPG

Egyedi igény szerint illetve speciális alkalmazásokra ajánlhatunk Duplex tárcsát is, amely két Dissolver-tárcsa egymás fölött elhelyezett kombinációja egyetlen keverőelemben.

Természetesen nemcsak a Dissolver keverőelem szállítását, de a teljes keverő-berendezés méretezését, tervezését, gyártását és helyszíni telepítését is vállaljuk.
Ahol a termék minőségének a megfelelő keverő a garanciája – ott mindenképp az Agisys Kft. az Ön partnere.
Madaras Réka
okleveles gépészmérnök, tervező
Értesüljön első kézből
Havi rendszerességgel küldünk cikkeket az újdonságainkról, trendekről, műszaki információkról.
Adja meg nevét és email címét, hogy Ön is megkapja cikkeinket.
 
 
 
Legfrissebb cikkeink

25 eltöltött év a hajtástechnikában

25 eltöltött év a hajtástechnikában

Immár negyed évszázada vagyunk ügyfeleink szolgálatára hajtástechnikai és keveréstechnikai eszközeinkkel. Szeretnénk meghívni Önt egy játékba és mesélni a jövőbeli terveinkről, illetve megemlékezni az elmúlt 25 évről, amit a szakmában eltöltöttünk.

Oldalkeverők Easy change technológiával

Oldalkeverők Easy change technológiával

Sokak számára ismert technológia az oldalkeverés, amelyet számtalan helyen használunk az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban, de az olaj- és a vegyipari felhasználása is számtalanszor megjelenik.

Összes cikk megtekintése
Hajtós csapat

Küldetésünk keverő berendezések, hajtástechnikai rendszerek és ezek elemeinek tervezése, gyártása, összeszerelése, értékesítése és javítása.
Legyen Ügyfelünk Ön is! 

Szécsényi 2020